Datum plaatsing: 02 december 2017

HEVO Kerstviering met thema “Er was géén plaats”Rosmalen ('s Hertogenbosch): De oecumenische dienst ter voorbereiding op Kerstmis, welke plaatsvindt in de sfeervolle St. Lambertuskerk, wordt dit jaar gehouden op dinsdagmorgen 19 december, aanvang 11.30 uur. De toegang is gratis. De kerk is open vanaf 11.00 uur.

De commissie Zingeving en het HEVO-koor willen met lezingen, gebed en zang inspiratie aandragen voor het thema “Er was géén plaats -----”:

Tweeduizend jaar terug verwachtte een Joods meisje in Israël een kind dat zou uitgroeien tot een Verlosser die ook nu nog miljoenen mensen inspireert om te werken aan een betere wereld.
Het waren toen donkere tijden in Israël, waar het Romeinse leger het voor het zeggen had. Toch kwam er licht door de geboorte van een lang verwachte Verlosser.
Dit verhaal is nog steeds actueel in onze
tijd: Oorlogen zoals in Afrika en het Midden Oosten kunnen ons wanhopig maken. Velen zijn op de vlucht voor het onmenselijke geweld in onder meer Syrië, Eritrea en Myanmar en zoeken veiligheid en onderdak. Er is niet altijd licht aan de horizon, behalve misschien het licht van Jezus de Messias, wiens geboorte we met Kerstmis vieren. Het is daarom dat we blijven hopen op betere tijden, omdat we met velen die tijden zelf richting kunnen geven.
Bij het verlaten van de kerk wordt er gecollecteerd voor de actie “Kerst-voedsel-pakketten”. Een aantal vrijwilligers waaronder de diaconie-groep Rosmalen wil 160 pakketten samenstellen en bezorgen bij de daarvoor in aanmerking komende gezin-nen en alleenstaanden in Rosmalen, Nuland en Vinkel. Wij bevelen dit mooie doel van harte aan.

Na afloop van de viering bent u van harte uitgenodigd voor een uitgebreide kerstlunch, welke wordt geserveerd in een prachtige kerst ambiance, in het nabijgelegen Brasserie/restaurant Fleurie aan de Driesprong.

De bijdrage voor de lunch is € 10,00 en kaartjes zijn verkrijgbaar op vrijdag 8 december 2017 vanaf 13.30 - 14.30 uur op navolgende locaties:

· De Annenborch, De Hoef
· De Biechten, Hintham
· Steunpunt van Meeuwenhof, Weth v.d. Valkstraat
· Seniorencentrum De Ontmoeting, Tulpstraat
Hierna zijn kaartjes, voor zover nog beschikbaar, t/m vrijdag 15 december te koop in De Ontmoeting.
Alleen met een geldig kaartje kunt u deelnemen aan de kerstlunch
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26297