Datum plaatsing: 02 december 2017

Empelse verhalen gebundeld in boek Samen leving Samen leven Samen ZIJN


Empelse verhalen gebundeld in boek Samen leving Samen leven Samen ZIJN


Empel ('s Hertogenbosch): Het afgelopen jaar heeft een werkgroep bijzondere verhalen opgehaald bij diverse Empelenaren. Deze zijn nu gebundeld in het boek ĎSamen leving Samen leven Samen ZIJN - Ontmoetingen in Empelí.

Tijdens het 65-jarig bestaan van het kerkgebouw vonden er mooie ontmoetingen plaats tussen de gelovige en niet-gelovige vrijwilligers en Empelse inwoners. Er werden bijzondere verhalen vertelt. Dit leidde tot een nieuw initiatief: het vastleggen van deze verhalen. Een werkgroep ging met ondersteuning vanuit de kerk aan de slag. De klus is geklaard het resultaat: een mooi boek met persoonlijke verhalen, fotoís, kunst en muziek van Empelse mensen.
De verhalen zijn weggezet onder de themaís barmhartigheid, liefde, vrijheid, geloof, hoop, respect, loslaten en verlies. Het gaat om heel verschillende persoonlijke verhalen zoals dat van een voetbaltrainer van een G-team, een echtpaar dat al 50 jaar getrouwd is, 30 jaar zorgen voor een zieke echtgenoot, jongeren aan het woord die hoop hebben opÖ
Om de verhalen op te luisteren zijn kunstenaars uit Empel en kinderen van kindcentrum ít Wikveld met de themaís aan de slag gegaan. Deze kunstwerken worden in het boek weergegeven.
Tijdens een van de bijeenkomsten ter gelegenheid van het 65 jaar bestaan van de kerk mensen gevraagd werd spontaan iets te delen ging de toen nog 16-jarige Chris de Meza thuis haar gitaar halen en bracht enkele zelf geschreven nummers ten gehore. Drie nummers van Chris de Meza zijn op CD gezet en aan het boek toe gevoegd.

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan monseigneur De Korte op zondag 10 december om 9.30 uur in de H. Landelineskerk tijdens de Heilige Mis. Aansluiten start de verkoop van het boek om 11.45 uur in Sociaal Cultureel Centrum Dín As tijdens de expositie van de kunstwerken. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Het boek kost 10 euro inclusief CD met drie nummer van Chris de Meza. De opbrengst van het boek gaat naar een nog nader te bepalen goed doel in Empel.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28754