Datum plaatsing: 03 december 2017

Platenhoezen uit 1967 in Osse bieb


Platenhoezen uit 1967 in Osse bieb


Nuland (Oss): In Bibliotheek Oss is een tentoonstelling gestart met honderd platenhoezen uit 1967. De collectie is eigendom van Peet Kappen uit Nuland. Hij is verzamelaar van vinyl uit dat jaar.

Het jaar 1967 wordt algemeen gezien als het beste popjaar ooit. Het was het jaar van de Summer of Love, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles en nog veel meer gedenkwaardige popzaken. Voor muziekliefhebber Peet Kappen reden om platen uit dit jaar te verzamelen.

Op de tentoonstelling hangen hoezen van de bekendste albums uit 1967. Naast The Beatles gaat het om bijvoorbeeld het debuutalbum van The Doors, Are You Experienced? van Jimi Hendrix Experience, Surrealistic Pillow van Jefferson Airplane, Piper at the Gates of Dawn van Pink Floyd, Their Satanic Majesties Request van The Rolling Stones en Velvet Underground and Nico van Velvet Underground met de beroemde banaanhoes van Andy Warhol. Daarnaast zijn er ook hoezen van obscure bands te zien zoals albums van bijvoorbeeld Kaleidoscope, Strawberry Alarm Clock en Beacon Street Union.

De tentoonstelling is te zien tot en met 7 januari tijdens openingstijden van de bibliotheek.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26610