Datum plaatsing: 07 december 2017

Kerstconcert Rosmalens Mannenkoor met Callistus Ensemble


Kerstconcert Rosmalens Mannenkoor met Callistus Ensemble


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Het kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor heeft dit jaar als titel “Christmas in my heart”. Een titel die benadrukt dat Kerstmis ook een innerlijk gevoel is en een titel die – door de Engelstalige omschrijving – aangeeft dat er gezongen wordt in andere talen. Behalve in het Nederlands zullen er ook kerstliederen in het Engels, Frans en Latijn klinken.
De Rosmalense koormannen concerteren dit jaar in samenwerking met het Callistus Ensemble dat enkele liederen van het RM zal begeleiden, maar dat daarnaast ook enkele eigen stukken, dus zonder koorzang, ten gehore zal brengen.

Het Callistus Ensemble (onderdeel van de Rosmalense muziekvereniging St. Cecilia) is een blazersensemble van circa 15 blazers met een vrijwel volledige harmoniebezetting. De omvang van het ensemble maakt het uitstekend geschikt om te musiceren bij intieme, sfeervolle gelegenheden. Het repertoire van het CE bestaat uit diverse genres: van lichte muziek, musical- en popnummers, via jazzachtige stukken en wereldmuziek naar licht-religieuze thema’s en licht-klassieke muziek.

Al vele jaren geeft het Rosmalens Mannenkoor een kerstconcert in de eeuwenoude Lambertuskerk. In dit kerkgebouw met zijn uitstekende akoestiek komt koorzang optimaal tot zijn recht. Het circa 45 leden tellende RM, bestaande uit tenoren, baritons en bassen, staat momenteel onder de muzikale leiding van interim-dirigente (en zangpedagoge) Ien Bouwmans.
Het mannenkoor kiest bij het jaarlijkse kerstconcert vaak voor een muzikale bijdrage uit verschillende disciplines. Het Callistus Ensemble, met zijn sfeervolle blazersmuziek, zal aan de mannenkoorzang en aan het gehele concert een bijzondere dimensie geven.

Kerstconcert Rosmalens Mannenkoor, zaterdagmiddag 16 dec 2017 van 15.00 tot 16.15 uur,
St. Lambertuskerk Rosmalen centrum, toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13510