Datum plaatsing: 06 december 2017

Osje’s Winterhuis in het Osse centrum


Osje’s Winterhuis in het Osse centrum


Oss (Oss): In de kerstvakantie van donderdag 28 tot en met zondag 31 december en van woensdag 7 december tot en met zaterdag 6 december logeert Osje in het centrum van Oss. Aan de Wal 20, tegenover de ingang van Winterland. Daar is een speciaal huis ingericht waar de het stiertje zich helemaal thuis voelt. In het huis is een echt bos geplaatst door de medewerkers van Landschapsbeheer Oss. Er is een uitgebreid programma samengesteld voor basisschool kinderen.

Indoor-bos
Bij het betreden van het bos krijgen bezoekers een hesje en een knijper. Ze kunnen daarmee het zwerfvuil dat in het bos terecht is gekomen opruimen. Want Osje houdt niet van rommel in het bos. De Pipofilm, opgenomen op Herperduin, zal dagelijks te zien zijn. Het bos zit vol vogels, kun je ze allemaal vinden?

Activiteiten
In Osje’s Winterhuis is een activiteitenruimte. Daar worden workshops gehouden en er zijn regelmatig acts. Is er ineens een ‘Rommelmannetje’ die steeds overal rommel maakt in de stad. Met aanwijzingen gaan de kinderen de boosdoener zoeken. De sneeuwkoningin komt een bezoek brengen, ook gaan we Osje voorlezen, maken poppetjes van vogelvoer, organiseren een Nieuwjaarsbingo en samen brengen we Osje naar bed. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd en aanmelden is vereist.
Wil je meedoen aan activiteiten en/of workshops? Meld je vanaf vrijdag 8 december aan via www.centrummanagementoss.nl

Openingstijden
Osje’s Winterhuis is geopend van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 december van 11.00 uur – 16.00 uur. Koopzondag 31 december van 12.00 uur – 16.00 uur en van woensdag 7 december tot en met zaterdag 6 december van 11.00 uur – 16.00 uur.

Samenwerking
Vanaf vrijdag 8 december is Osje’s Winterhuis speciaal geopend voor alle basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 die op uitnodiging Winterland bezoeken. De leerlingen zullen voor het schaatsen in Osje’s Winterhuis zwerfafval zoeken in het bos. Daarna zullen ze een filmpje bekijken over zwerfafval. Hiermee wil gemeente Oss aandacht vragen voor het nieuwe zwerfafval educatieproject MikMak.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.58685