Datum plaatsing: 28 december 2017

Vrijwilligerswerk in Cambodja


Vrijwilligerswerk in Cambodja


Berghem (Oss): Over enkele weken is het dan zover! Evi en Hedwig Gerrits beide wonende en opgegroeid in Berghem, en in het dagelijks leven werkzaam als doktersassistente en verpleegkundige gaan samen een bijzondere reis maken in januari. Zij gaan nl vrijwilligerswerk doen in Cambodja.

Nadat ze op zoek waren via de organisatie Travel Active, naar een bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland, die ook bij hun paste, kwamen ze uiteindelijk uit bij Cambodja . Daar kozen ze voor een interessante en uitdagende combinatie van 2 projecten, een medisch project in het ziekenhuis in Samraong, en gezondheidsvoorlichting gaan geven aan kinderen op verschillende scholen op het platteland. Ze hopen daarmee een kleine bijdrage te kunnen doen aan de gezondheidszorg in Cambodja, en tevens ook om op deze manier binnen te kunnen kijken en ervaren hoe de gezondheidszorg in een vreemd land er aan toe gaat .

Ondertussen zijn ze al druk bezig met alle voorbereidingen samen met collega verpleegkundige Marleen die hun ook gaat vergezellen op deze reis. In Cambodja zullen ze verblijven in een vrijwilligershuis met andere nationaliteiten .Waarmee ze ook de eerste week een cultuurweek zullen starten ,deze zal bestaan uit een oa een kookles, taalles, kennismaken met de projecten ,bezoeken van tempels, kennismaken met het boedhisme. Daarna zal het echte vrijwilligerswerk gaan beginnen voor het drietal. Tussen het werken door zullen ze proberen ook nog de nodige cultuur op te snuiven .

Inmiddels zijn ze ook bezig geweest met het verzamelen van donaties dmv een flyer en kan iedereen die wil, een vrijblijvende donatie doen met zijn of haar lege flessenbon. Deze kan gedeponeerd worden in de daarvoor bedoelde zuil bij AH Berghem tot begin januari. Super van AH Berghem dat ze deze mogelijkheid krijgen!
Verder zullen ze heel erg goed gaan bekijken waar de donaties aan besteedt gaan worden ,maar ze gaan zeker zorgen dat ze goed terecht gaan komen in Cambodja!

Ook hebben ze al toestemming van de vliegmaatschappij waar ze mee gaan vliegen om ieder 10 kilo aan extra gratis bagage mee te mogen nemen die bestaan uit donaties die ze ook aan het verzamelen zijn denk dan aan verbandmateriaal etc .
Verder is er een facebookpagina waarop jullie de voorbereidingen en de reis van dit drietal kunnen volgen voor wie daar interesse in heeft. Daar zullen jullie op de hoogte worden gehouden dmv verhalen en fotoís.
https:/www.facebook.com/Travel-2-Cambodia-1829696190655784/
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29484