Datum plaatsing: 25 december 2017

Sportief het jaar uit voor het goede doel


Sportief het jaar uit voor het goede doel


Middelrode (Sint-Michielsgestel): Het mooie buitengebied van Middelrode is op de laatste dag van het jaar weer decor voor Sylvesterloop. Het traditionele loopevenement van Wielertrimclub ít Goei Smoesje brengt dit jaar voor de derde keer geld bij elkaar voor Super-G. Ook dit jaar zijn er weer diverse prominente lopers aanwezig. Meedoen is mogelijk voor alle leeftijden en ieder loopt in zijn eigen tempo. Of u dat nu hardlopend of wandelend wilt doen. U kunt een keuze maken uit trajecten van 5,5-, 11- en 16,5 km. Inschrijven kan ter plekke.

De naam Sylvesterloop stamt van oorsprong af van de heilige Sylvester. In 314 was deze bisschop de eerste vredespaus van Rome. Hij kwam in het openbaar na de langdurige christenvervolging. Op 31 december 335 stierf Sylvester en is nadien de patroonheilige van huisdieren, de voederoogst en van een goed nieuwjaar. De Sylvesterloop wordt op vele plaatsen in Nederland gelopen. De bekendste in Nederland is de Sylvesterloop in Soest waar de wereldtoppers lopen. Ook in Sao Paulo te BraziliŽ wordt jaarlijks de Sylvesterloop gelopen.

De Sylvesterloop is er voor iedereen die het jaar sportief af wil sluiten. Of men nu een moeder met de kinderwagen is, een echte trimmer of wil deelnemen samen met de hond, iedereen mag zich inschrijven. Tijdens de eerste edities van de Sylvesterloop werd er gelopen op Seldensate waar een parcours van 1 kilometer lengte op het landgoed was uitgezet. Naarmate het aantal deelnemers groeide werd ook de ronde uitgebreid. Inmiddels vormt het dorpshuis de Moerkoal alweer vele jaren het hart van een vaste ronde door en rond Middelrode. In het topjaar kwamen 1800 lopers aan de start. De afgelopen jaren zijn er zoín 800 deelnemers aan de startstreep te vinden. Buurtverenigingen, vriendenclubs, gezinnen, families en bedrijven uit de hele regio sluiten samen sportief het jaar af. Het is een gezellige bedoening en het is niet voor niets dat veel lopers al meer dan 10 deelnames hebben meegemaakt.

Ieder jaar wordt een deel van het inschrijfgeld van de Sylvesterloop aan een regionaal goed doel geschonken. Zo hebben in het verleden o.a. Stichting Huifbed, Actie Polen, Afrika Nu, Adora en de Zonnebloem al een mooi bedrag mogen ontvangen. Er worden vooral instanties gesteund die geen subsidie ontvangen en geheel afhankelijk zijn van vrije giften. Zulke organisaties wordt met veel plezier een steuntje in de rug gegeven. Het goede doel van dit jaar is de Super G sportdag voor verstandelijk beperkten die op 27 mei 2018 gehouden zal worden op het OJC terrein te Rosmalen. ít Goei Smoesje steunt dit doel financieel en organiseert die dag het onderdeel fietsen voor verstandelijk beperkten.

Om ongeveer 13.00 uur vertrekken de lopers, joggers, snelwandelaars en wandelaars voor 1, 2 of 3 ronden van 5,5km. Voorafgegaan door fietsers van ít Goei Smoesje gaat het dan richting het kanaal en verder en komt er snel een schifting tussen de hardlopers, joggers en wandelaars. Iedereen kan meedoen en loopt de gekozen afstand op het eigen gewenste tempo.

ít Goei Smoesjes daagt iedereen uit om met zoveel mogelijk kennissen of familieleden het jaar sportief af te sluiten door deelname aan deze stratenloop. Meedoen kan voor alle leeftijden en ieder loopt in zijn eigen tempo. De afstanden zijn 5,5-, 11- en 16,5 km. Je doet mee door je in te schrijven en aanwezig te zijn. Deelnemers kunnen zich melden vanaf 11.00 uur bij Dorpshuis De Moerkoal aan de Driezeeg 20 te Middelrode. Het inschrijfgeld bedraagt tot 14 jaar Ä 2,00 en boven 14 jaar Ä 4,00.

(foto Wiljo van Nuland)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12589