Datum plaatsing: 01 januari 2018

Triathlon Rosmalen weer terug op de kalender!


Triathlon Rosmalen weer terug op de kalender!


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Tussen 1984 en 2000 werd in het centrum van de toenmalige gemeente Rosmalen een triathlon georganiseerd. De verhalen over dit geweldige evenement doen nog steeds de ronde. Jaarlijks was het een drukte van belang met talloze deelnemers en bezoekers. Het evenement genoot landelijke bekendheid. Kortom: een triathlon voor iedereen! Na bijna twintig jaar keert Triathlon Rosmalen terug op de kalender van de Neder- landse Triathlon Bond. Komend jaar vindt het sportevenement weer plaats in Ros malen. Dit gebeurt op 17 juni 2018, op Vaderdag.

De Triathlon Rosmalen 2018 wordt georganiseerd onder de vleugels van de Stichting Hippe Happen, die tot doel heeft sociaal maatschappelijke evenementen te organiseren die mensen samen brengen in de regio s-Hertogenbosch. Een triathlon past zeer goed binnen die doelstelling. Vandaar dat enkele enthousiaste Rosmalenaren de uitdaging gezamenlijk is aangegaan om weer een mooie triatlonwedstrijd in Rosmalen te organiseren.
Een stuurgroep van drie mensen heeft ervoor gezorgd dat veel vrijwilligers aan de slag zijn binnen diverse commissies. Te vermelden zijn de sponsorcommissie, de wedstrijdcommissie, de parcourscommissie, de horecacommissie, de vrijwilligerscommissie en de communicatiecommissie. Gezamenlijk zetten zij op 17 juni 2018 een geweldig triathlonevenement neer, de nieuwe eerste editie van een nieuwe oude traditie. Hans de Wit, Norbert van der Plas en Paul Hazenberg vormen het organisatiebestuur. Hazenberg is de man achter het jaarlijkse Hippe Happen Festival, De Wit is voorzitter van Loopgroep Rosmalen en Van der Plas ac-tief als triathleet en nauw betrokken bij Triathlonvereniging Rosmalen-Den Dungen-Gestel (TVRDG).

Het sportevenement gaat plaatsvinden in de wijk De Groote Wielen. De verschil- lende onderdelen (zwemmen, fietsen, lopen) worden uitgevoerd in en rondom De Groote Wielenplas. Het start- en finishgebied, aan de parkeerplaats bij de Delta- laan, is voor iedereen lopend bereikbaar. In tegenstelling tot eerdere edities kunnen deze keer 500 deelnemers meedoen aan dit sportevenement. Vanaf 1 januari 2018 kan online worden ingeschreven via www.triathlonrosmalen.nl voor een kwart of achtste triathlon. Op de site worden regelmatig nieuwtjes geplaatst over dit evenement.

Triathlon Rosmalen biedt niet alleen plaats aan individuele deelnemers, maar ook aan trio-teams. Dit houdt in dat leden van de teams ieder een triathlon-onderdeel voor hun rekening nemen. Bedrijven, instellingen of vrienden en families worden uitgedaagd en uitgenodigd zich in te schrijven als dames, heren of gemengd trio.

Alle betrokkenen worden op de hoogte gehouden via
www.triathlonrosmalen.nl. (foto archief Marieke SmitUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14325