Datum plaatsing: 30 december 2017

Organisaties in het sociale- en zorgdomein in Heesch bundelen krachtenHeesch (Bernheze): Dorpsplein Heesch organiseerde voor de derde keer een bijeenkomst voor professionele- en vrijwilligersorganisaties die in het zorgveld actief zijn in Heesch. De opkomst was groot en de vergadering leverde een belangrijke conclusie op. De organisaties gaan bekijken op welke vlakken zij elkaar kunnen versterken en waarin zij overkoepelend kunnen samenwerken.

De vergaderzaal zat vol. Zo waren onder andere de professionele organisaties ONS welzijn, de bibliotheek en BrabantZorg/Heelwijk aanwezig. Wethouder Jan Glastra van Loon was aanwezig en vele vrijwilligersorganisaties zoals Schuldhulpmaatjes, Team Armoede Preventie Bernheze, KBO Heesch, Raad voor GecoŲrdineerd Ouderenbeleid en Bernheze Dementie vriendelijk. De wethouder gaf het belang aan van al de organisaties in het zorgdomein en dat hij het goed vindt dat de initiatieven bottom up tot stand komen. De mensen in het veld weten immers het beste waar behoefte aan is.

De organisaties lichtten een tipje van de sluier op van de plannen voor 2018 en verder. Tijdens de vergadering werd het steeds meer duidelijk dat er ook overkoepelende aspecten zijn, zoals: vervoersservice, verlaging van de drempel voor allerlei voorzieningen zoals de WMO en ondersteuning van mantelzorgers.

De organisaties hebben afgesproken dat zij alle de speerpunten van 2018 gaan benoemen en dan komt men in januari volgend jaar weer bij elkaar om te bespreken hoe er op die speerpunten kan worden samengewerkt. Het zou wel eens kunnen dat deze overkoepelende samenwerking SamenHeesch platform sociaal domein gaat heten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12255