Datum plaatsing: 07 januari 2018

Project ROC de Leijgraaf genomineerd voor 'Best Practice 2017'Oss (Oss): Het project Dienstverlening voor statushouders van ROC de Leijgraaf is genomineerd voor de verkiezing 'Best Practice 2017'. Het project is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, negen gemeenten in Noordoost-Brabant, CSU en Seiso Opleidingen en n van de vier genomineerden die kans maken op deze award. Op 25 januari 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bij dit project volgen stathushouders een workshop en krijgen zij voorlichting over een beroep in de dienstverlening (food, schoonmaak, catering). Vervolgens worden zij proefgeplaatst bij een bedrijf, in dit geval CSU, waar zij na een positief intakegesprek een betaalde leerwerkplek van 15 tot 28 uur krijgen. Naast hun baan volgen zij de BBL-opleiding Entree Dienstverlening bij De Leijgraaf. Speciaal voor de statushouders heeft Seiso Opleidingen vaktaal voor de schoonmaakbranche ontwikkeld. "In samenwerking met bedrijven en gemeenten weten we veel kansen te creren voor statushouders", aldus projectleider Ria Swinkels namens De Leijgraaf en de gemeenten.

De 'Best Practice 2017' (code verantwoordelijk marktgedrag schoonmaakbranche) wordt op 25 januari uitgereikt tijdens de vakbeurs Facilitair in de Jaarbeurs te Utrecht.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30333