Datum plaatsing: 05 januari 2018

Lezing Marinus van den Berg over nieuwste boek


Lezing Marinus van den Berg over nieuwste boek


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Op zaterdag 13 januari verzorgt Marinus van den Berg een lezing over zijn nieuwste boek Na werk tijd. Toegewijd leven

In ‘Na werk tijd. Toegewijd leven’ laat Marinus van den Berg zien dat met pensioen gaan een ingrijpende gebeurtenis is. Hij beschrijft wat het betekent om ineens de tijd aan jezelf te hebben, je collega’s te missen en een nieuwe, zinvolle dagbesteding te zoeken. De teksten zijn gebaseerd op Van den Bergs eigen ervaringen in het eerste jaar na zijn pensionering.
Tijd, ontmoetingen, aandacht, dromen en wandelen zijn belangrijke onderwerpen. Een bron van inzichten en verrassende perspectieven voor mensen die stoppen met betaald werk.
Marinus van den Berg is pastor, schrijver en veelgevraagd spreker over omgaan met zinvragen bij verlies, levenseinde en rouw.
Marinus van den Berg ging in 2016 op 68-jarige leeftijd met pensioen. Wat betekent het om ineens de tijd aan jezelf te hebben, en je collega’s te missen? Hoe vind je een nieuwe, zinvolle dagbesteding? Na-werk-tijd vormt de neerslag van zijn eerste jaar zonder betaalde arbeid.
‘Ga je nu leuke dingen doen?’ vroegen veel mensen hem. ‘Ga je soms op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela?’. Maar in plaats van zo’n populaire pelgrimage koos van den Berg voor het lopen van het ernstig stemmende Westerborkpad. Het verslag van deze wandeltochten vult het bijzondere middendeel van dit boek. Tijd, ontmoetingen, aandacht, dromen en verhalen zijn daarnaast belangrijke thema’s.
Een wijs, persoonlijk en tegelijkertijd universeel boek voor mensen die stoppen met betaald werk.

Datum: Zaterdag 13 januari 2018
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Aanvang: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Toegang: De entreeprijs bedraagt €15,00 (inclusief consumptie), te betalen ter plaatse
Reserveren: Plaatsen dienen vooraf gereserveerd te worden via activiteiten@bernemedia.com




Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30193