Datum plaatsing: 04 januari 2018

Zaalvoetbalteams gezochtGestel (Sint-Michielsgestel): Zaalvoetbalvereniging Recreatief Sint-Michielsgestel vierde in september 2017 haar 35-jarig bestaan. Na een stille periode is deze vereniging vanaf nu en in de eerste maanden van 2018 op zoek naar zaalvoetbalteams die interesse tonen om in toernooivorm en in een kleine competitievormen wedstrijden te spelen. Het bestuur oriŽnteert zich en kijkt naar nieuwe mogelijkheden speciaal gericht op recreatieve teams.

Vanaf 1982 wordt er al zaalvoetbal gespeeld in sporthal Theereheide. Dat jaar was tevens het openingsjaar van de nu nog steeds goed uitgeruste hal aan de Eikenlaan in Sint-Michielsgestel. Ook nu worden er met succes grote toernooien, zoals het huidige decembertoernooi ďDe Meierijcup 2017Ē georganiseerd. Jarenlang werden er recreatieve zaalvoetbalcompetities gespeeld met als hoogste aantal 26 deelnemende teams. Er waren veel toernooien in bekervorm naast de reguliere competities. Familietoernooien tijdens de kerst- en paasdagen waren sportieve hoogtepunten voor bestuur en teams waarbij op het scherpst werd gespeeld. Met mooie 3e helften waar de wedstrijden nog eens overgedaan werden tussen winnaars en verliezers. Alles gebeurde in samenwerking met KNVB en de sponserende lokale ondernemers die de teams ondersteunden.

Andere tijden met nieuwe speelvormen
Door de veranderende maatschappij zien we ook ontwikkelingen in de sport. Dit wijst ook hier naar meer individualisering. De zaalvoetbalverenigingen zagen de laatste jaren een grote afname van de recreatieve teams. Tot het moment dat 2 jaar geleden in Sint-Michielsgestel geen echte competitie meer mogelijk leek. In overleg met de K.N.V.B. werd een rustperiode ingelast met de wens om na een stille periode wellicht met andere ideeŽn en in andere competitie en / of wedstrijdvormen wedstrijden te organiseren. Het huidige recreatieve bestuur heeft zich laten informeren en ziet nu graag aanmeldingen van teams. De oudere deelnemende teams zijn weer welkom maar men ook kijkt ook uit naar nieuwe teams uit Sint-Michielsgestel. Zoals in het verleden zijn teams uit de omliggende dorpen ook welkom. Men wil graag met deze aanmeldingen en contactpersonen aan tafel om de ideeŽn verder uit te werken. We denken hierbij aan kleine toernooivormen, kleine competities en ook gewoon een wedstrijd. Dit over het seizoen en over een aantal maanden verdeeld naar keuze en afspraken. Ook indelingen en wedstrijden in leeftijdscategorieŽn, dames, heren zijn in overleg mogelijk en behoren tot de nieuwe ideeŽn. Teams, teamvertegenwoordigers en ook nieuwe bestuursleden i.v.m. bestuurlijke vernieuwing en aanvulling kunnen zich aanmelden bij hvanwanrooy30@ziggo.nl 0735512910 en c.v.pinxten@home.nl 0651370795Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.33985