Datum plaatsing: 08 januari 2018

Jaaropening bij standerdmolen in Rosmalen


Jaaropening bij standerdmolen in Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De datum van de jaaropening is ook een traditie. In 2018 is de datum geprikt op zondag 7 januari. Een zonovergoten dag , strak blauwe lucht en een stevige noordoosten wind. Ook in voorgaande jaren is het gaan en komen van de bezoekers in de Molenstraat in Rosmalen. Het is een middag van vele goede wensen en vele warme handrukken. Er is weer koffie, warme chocomel, glühwein, frisdrank en worstenbroodjes. Dit jaar is er wat meer aandacht voor de recent gereviseerde trap en balkon van de molen. Het grootste gespreksthema is toch wel de komende uitgave van het boek “De molens van Rosmalen”. Eindredacteur, auteur en oud-molenaar René Vogels heeft deze middag aangegrepen om alweer wat details naar buiten te brengen. De voorverkoop begint al aardig te lopen, zo’n 400 exemplaren zijn al besteld. Men kan ook meedoen aan De Club van Hond€rd , betaalt dan € 100,- en krijgt 1 boek . Uw extra gift is gekoppeld aan de ANBI regeling.
Ook is het ‘Molenaarsambacht’ erkend als UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed; En 2018 is tevens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, waaraan ook door de gemeente ’s-Hertogenbosch veel aandacht zal worden besteed.
De voorverkoop loopt nog tot 1 juni 2018 en met een bestelformulier is de prijs van het boek bij voorintekening € 19,95. Het boek zal worden aangeboden aan het gemeentebestuur van de gemeente ’s-Hertogenbosch op zondag 9 september 2018 tijdens Open Monumentendag. Voor meer informatie zie ook de website www.bosschemolens.nl of een e-mail naar het secretariaat van de vereniging eamjverhoeven@planet.nl

Tekst en foto; Rob Hoogeboom
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26489