Datum plaatsing: 08 januari 2018

Sprankelend FOH Jubileumconcert


Sprankelend FOH Jubileumconcert


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Zes decennia oud, maar het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch (FOH) is dynamischer dan ooit! Daarvan getuigt het Jubileumconcert op zondag 28 januari met een programma waar de levenslust vanaf spat. Het orkest pakt op die middag stevig uit met Antonin Dvořák’s energieke 9e Symfonie - ‘Uit de nieuwe wereld’. Richard Wagners ‘Wesendoncklieder’ met de even tedere als hartstochtelijke vertolking door mezzosopraan Carina Vinke vormen eveneens een ware traktatie voor het publiek. Dit alles wordt ingeleid door de opgewekte ‘Serenade voor blazers’ van Richard Strauss. Kortom, een programma waarmee duidelijk wordt dat het bruist bij het FOH.
Het concert vindt plaats om 14.30 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 20 in Den Bosch en staat onder leiding van Lex Bergink.

Het Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch heeft in de voorbije 60 jaren niet stilgezeten. In maar liefst 4 orkesten kan jong en oud, beginnend en gevorderd, zich onder de vleugels van het FOH muzikaal verder ontwikkelen.
Naast het jarige hoofdorkest musiceren en concerteren ruim dertig jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar in het
FOH-Jeugdorkest. Onder de naam FOHKES treden op hoog niveau vijf koperblazers van het FOH geregeld op. Tenslotte geeft het jongste orkest, het veertig leden tellend FOH-Preludio, minder ervaren volwassen musici de kans om in een orkest te spelen.
Met al deze mogelijkheden voor amateurmusici heeft het FOH zich inmiddels stevig in de Bossche samenleving gevestigd. En daar zijn wij trots op. Het geeft ons dan ook alle redenen om tijdens het Jubileumconcert op deze ontwikkelingen én op een sprankelende toekomst - gezamenlijk met alle aanwezigen - het glas te heffen.

Het wordt aanbevolen om vooraf voor dit concert te reserveren. Toegangskaarten zijn te bestellen via kaartverkoop@fohsite.nl of vóór aanvang van het concert verkrijgbaar in de Grote Kerk. Prijs volwassenen:
€ 15.00. Gereduceerd tarief tot 18 jaar of CJP: € 7,50.
Voor meer informatie zie www.fohsite.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15182