Datum plaatsing: 08 januari 2018

Politie verspreid opnieuw coldcase kalender


Politie verspreid opnieuw coldcase kalender


Regio ('s Hertogenbosch): Over de zaken op de eerste jaarkalender kwamen 78 tips binnen. Reden voor een tweede uitgave. De nieuwe kalender voor 2018 met onopgeloste zaken wordt ook bij de reclassering opgehangen. Op de kalender staan 52 zogeheten cold cases, voor elke week een. Het gaat om onopgeloste zaken waarbij iemand is omgebracht en om vermissingen, en waarop een minimale gevangenisstraf van twaalf jaar staat.

Een van de zaken waar aandacht voor wordt gevraagd is het babylijkje dat is aangetroffen bij het Bossche Engelermeer. Op de vierde dag van 2007 vond iemand bij het Engelermeer in Den Bosch het lichaam van een meisjesbaby. Het kindje was net geboren, maar wel voldragen. Ze lag verpakt in een blauwe Albert Heijn-tas aan de oever van het water. Omdat onbekend was wie het meisje was, kreeg ze de bijnaam 'Engel van 't Meer'. Ze werd twaalf dagen na haar vondst begraven op Groenendaal bij Orthen.

In de maanden na de vondst van het meisje heeft de politie al veel gedaan om haar moeder op te sporen, onder andere door 75.000 flyers rond te delen. Ook op tv werd regelmatig een oproep gedaan. Er kwamen in het eerste jaar meer dan 200 tips binnen en bij vijftien personen werd een dna-onderzoek gedaan. Maar allemaal zonder succes.

Foto Henk van EschUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20547