Datum plaatsing: 09 januari 2018

Theatergroep La Duca brengt ‘Stalen Magnolia’s’ op de planken in Rosmalen


Theatergroep La Duca brengt ‘Stalen Magnolia’s’ op de planken in Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Theatergroep La Duca gaat de planken op met het stuk ‘ Stalen Magnolia’s’. Op 13 en 14 januari is deze voorstelling in PERRON-3 in Rosmalen te zien. Je herinnert je vast nog wel de vileine humor, ontroerende vriendschappen en veel te grote kapsels van de dames uit het stuk van Robert Harling, geschreven in 1987 en legendarisch geworden door zijn filmversie van twee jaar later. Ruim dertig jaar later weten de verhalen van deze vrouwen uit een klein Amerikaans dorpje nog steeds je hart te raken.

De vrouwen in Stalen Magnolia’s staan rechtop, hebben brede schouders en nog breder haar. En dat vraagt om groot onderhoud. Daarvoor komen zij iedere week bij de kapper, misschien ook om te ontdekken welke geheimen er schuilen onder de droogkap, krulspelden en lagen haarlak…maar vooral voor elkaar. Het toneelstuk gaat over hoe zes vriendinnen de grote thema’s van het leven het frisgewassen hoofd moeten bieden. Over hoe de seizoenen voorbij gaan en hun band onveranderd sterk blijft, als een onuitkambare klit, als een orkaanbestendige coupe, als tere bloemen die nooit vergaan, op stelen van staal.

De tragikomedie is opgewerkt en uitgekamd tot een sprankelende voorstelling in de zeer herkenbare stijl van La Duca. De theatergroep staat bekend om haar tragikomische en muzikale voorstellingen. Sinds ze in 1999 gestart zijn hebben ze al vele producties afgeleverd. Met haar filmbewerking van bijvoorbeeld 8 Vrouwen & Terugkeer lijkt La Duca haar niche te hebben gevonden, maar ze deinst ook niet terug voor een uitdaging.

La Duca bestaat uit Natasja van Herpen, Chris Kemperman, Nina van den Nieuwenhuizen, Ingrid Vinkoert, Elena van der Vleuten en Simone Vonk.

De regie is in handen van Bertram van Alphen. Hij is als docent verbonden aan de Konings-theateracademie in ‘s-Hertogenbosch.

Meer informatie?
www.laduca.nl en https://www.facebook.com/laducatheater

Zaterdag 13 januari om 20:00 uur (première)
Zondag 14 januari om 14:00 en 20:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa, via telefoonnummer 073 – 850 7550 en via de website www.perron-3.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14649