Datum plaatsing: 09 januari 2018

Groots Nieuwjaarsconcert 2018 Back op Zaterdag


Groots Nieuwjaarsconcert 2018 Back op Zaterdag


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Zaterdag 13 januari 2018, aanvang 17.00 uur, organiseert Bach op Zaterdag in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours een groots Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk aan de Bossche Kerkstraat. Een concert met een zeer gevarieerd programma. Naast “Zadok the Priest” van G.F. Händel, de volledige uitvoering van twee Bach cantates. De Nieuwjaarscantate “Herr Gott, dich loben wir” (BWV 16) en deel VI van het bekende Weihnachtsoratorium: “Herr, wenn die stolzen Feinde schnauben”. Dit deel van het oratorium componeerde Bach voor Driekoningen. Het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix treedt op met vier solisten: Jeannette van Schaik (sopraan), Florieke Beelen (mezzosopraan), Gevorg Aperánts (tenor) en Berend Eijkhout (bariton).
Het nieuwjaarsconcert wordt geopend en afgesloten door Jamie de Goei op het majestueuze Bätz-orgel met werken van D. Buxtehude en G.F. Händel.
Ds. Erica Scheenstra, voorzitter van het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch, zal een nieuwjaarswens uitspreken.
Voor muziekliefhebbers staat de deur van de Grote Kerk vanaf 16.30 uur gastvrij open. Het nieuwjaarsconcert eindigt om 18.30 uur. De entree bedraagt € 10, -, kinderen tot 18 jaar en studenten met een geldige collegekaart gratis.
Info: www.bachopzaterdag.nl of Facebook: Bach Cantate op Zaterdag
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11905