Datum plaatsing: 09 januari 2018

Politie: 85 meldingen over vuurwerkoverlast in Den Bosch's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De politie zegt op 29 en 30 december 2017 in totaal 85 keer klachten te hebben gekregen over vuurwerkoverlast in Den Bosch. Zestig meldingen werden geregistreerd via Facebook en de rest bij de meldkamer.

Agenten hebben rond de jaarwisseling meer mensen op heterdaad betrapt bij het afsteken van vuurwerk dan jaar jaar ervoor. Dertien minderjarigen kregen een HALT-straf. Zij werden door agenten teruggebracht naar de ouders. Twee meerderjarige personen kregen van een proces-verbaal voor het afsteken van vuurwerk.

In de wijk de Vliert werd voor de jaarwisseling door de politie na onderzoek in een woning illegaal vuurwerk aangetroffen en inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar word proces-verbaal opgemaakt.

In de wijken Muntel/Vliert/Orthenpoort is de jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Ook leek het aantal vernielingen en schades aan straatmeubilair op het eerste gezicht mee te vallen. Een woordvoerder van de gemeente verwacht dat over enkele weken bekend is voor welk bedrag afgelopen jaarwisseling is vernield in de gehele stad. Bij de jaarwisseling 2016-2017 kostte het wat straatmeubilair betreft bijna 19.000 euro.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20865