Datum plaatsing: 15 januari 2018

PvdA en SP bezorgd over uitvallen huishoudelijke hulp Den Bosch's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Inwoners die recht hebben op huishoudelijke hulp via de WMO ontvangen die in s-Hertogenbosch via de thuiszorgorganisaties IVT of T-zorg. Ook de afgelopen kerstvakantie ontvingen de fracties van de Bossche PvdA en SP verschillende signalen van inwoners die minder huishoudelijke hulp ontvangen hebben dan waar ze recht op hebben.

Thuiszorgorganisaties kampen met te weinig inzetbaar personeel om gedurende feestdagen en vakantieperiodes iedereen zorg te leveren. Inwoners die bijvoorbeeld drie uur per week recht op huishoudelijke hulp hebben is gevraagd om genoegen te nemen met minder uren of is medegedeeld dat omdat bijvoorbeeld de hulp standaard op maandag komt genoegen te nemen met uitval op 25 december en 1 januari (beiden een maandag) zonder dat daarvoor vervangende hulp geregeld wordt op een andere dag.

Voor de gedupeerden leidt dat tot vervuiling en soms ook tot het moeten missen van een gesprek waar naar uitgezien wordt. Ze lopen huishoudelijke hulp mis waar ze recht op hebben en waar onze gemeente voor betaald heeft.

PvdA fractievoorzitter Pieter Paul Slikker en SP raadslid Ans Lokhoff willen actie van het stadsbestuur zodat misgelopen zorg alsnog geleverd wordt, er compensatie van de kosten komt voor de gemeente die de zorg al heeft betaald en dat in de toekomst ongeoorloofde uitval voorkomen wordt.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16618