Datum plaatsing: 15 januari 2018 - Laatst gewijzigd: 16-01-2018 12:28:18

Blue Monday? In Brabant valt dat pas in februari's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Het is vandaag Blue Monday; volgens velen de dag van het jaar waarop mensen zich - naar een formule van een Britse hoogleraar - het meest depressief voelen. José Carrera y Charro, eigenaar van FeestwinkelXL.nl en tevens voormalig docent aan de Hogeschool van Utrecht nam de officiële Blue Monday-formule onder de loep en kwam tot de conclusie dat Blue Monday voor carnavalvierend Nederland dit jaar niet op 15 januari valt, maar op maandag 19 februari.

De datum waarop Blue Monday valt, is berekend op basis van de 'Blue Monday-formule' van de Britse hoogleraar Cliff Arnall. In deze formule bepaalt een combinatie van factoren de uitkomst, waaronder het weer, schulden, salaris, kerst, het loslaten van goede voornemens, het motivatieniveau en de bereidheid om actie te ondernemen.

Carnaval grote invloed
José Carrera y Charro, eigenaar van feestkleding-website FeestwinkelXL.nl en tevens voormalig docent aan de Hogeschool van Utrecht, nam de originele Blue Monday-formule onder de loep. Hij concludeert dat in de Britse redenering geen rekening gehouden is met carnaval, wat de uitkomst van de formule beïnvloedt. Zo heeft het vooruitzicht op carnaval veel invloed op het motivatieniveau van de mensen en de bereidheid om in actie te komen.

"Zo kort voor carnaval zijn er in Brabant en Limburg weinig mensen blue", aldus Carrera y Charro. "Ook is het carnavalsfeest voor velen pas de échte nekslag om typische goede voornemens zoals 'stoppen met roken', 'minder drinken' en 'gezonder eten' vol te houden." Carrera y Charro berekende dan ook dat Blue Monday voor carnaval vierend Nederland pas op de eerste maandag na carnaval valt; 19 februari 2018 dus.

Meer informatie over de officiële Blue Monday-formule en de invloed van carnaval op de uitkomst, is te vinden op https://www.feestwinkelxl.nl/blue-monday

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17758