Datum plaatsing: 23 januari 2018

Jong Den Bosch laat zich van z'n rauwe kant zien!


Jong Den Bosch laat zich van z'n rauwe kant zien!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): RAUWKOST is een splinternieuw gratis muziekfestival op 27 januari 2018 in het laatste rauwe stukje van Den Bosch: de Kop van 't Zand. Deze bonte uitmarkt laat je kennis maken met alle uithoeken van het gebied en geeft een overzicht van het actuele activiteitenaanbod in de stad.

Jonge ondernemers, artiesten en makers laten het rauwe randje van de stad zien en horen. In vier oude fabrieken maak je kennis met muziek en kunst van alle soorten en maten: verrassende bandjes, toffe expo's en feestjes tot in de late uurtjes.

Rauwe kost in industriële uithoek

RAUWKOST presenteert tussen 12:00 en 04:00 uur in een industrieel decor de meest aanstormende lokale, landelijke en zelfs internationale acts die een eigen geluid laten horen. Ingebed in een vergaarbak van lokale concepten en initiatieven uit de stad. Deze combinatie verrast en geeft een gevoel van verbroedering tegelijk.

Van Willem Twee en Verkadefabriek tot het Werkwarenhuis, World Skate Center en stichting Jong Actief; overal is straks iets te beleven in de 'culturele hotspot' van 's-Hertogenbosch, die voor deze gelegenheid volledig kunstzinnig wordt uitgelicht. Denk aan een expositie van de populaire spotprenten van Yung Petsi, een extra dikke editie van drum 'n bass feest Complex in Willem Twee poppodium, met voor de gelegenheid een uniek optreden van o.a. live drum 'n bass bandformatie Dr. Meaker, uit Bristol. Van lokale pareltjes als de eigenzinnige Bossche band Spelfout tot live sensatie De Likt uit Rotterdam. In het project Slumberland bespeelt Jochem Baelus samen met 2 drummers zijn zelf gebouwde instrument, gemaakt van o.a. haardrogers, vervormde breinaalden en blaasbalgen. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Altin Gün of Nordmann. Speciaal voor Rauwkost strijkt Lamarziendan, het rondreizende podium voor alle lagen en regionen van de (podium)kunsten, voor het eerst neer in de Verkadefabriek. Solos' Nieuw Filmers zorgt daar voor een intrigerend kijkje achter de schermen bij het maken van een film. In de Skatehal wordt een ode aan de onlangs overleden Paul Smits gebracht met enkele top-acts uit de alternatieve popmuziek, zoals Jo Goes Hunting.

Nachtprogramma

Vanaf middernacht presenteren jonge ondernemers uit de stad een super heet nachtprogramma. Samen laten ze zien dat Den Bosch al lang niet meer de stad van je moeder is. Een nachtticket is overal geldig en kost slechts €7,50! Wees er wel snel bij, want de verschillende feestlocaties hebben maar ruimte voor 2000 mensen.


Voor meer informatie bezoek je rauwkost.onlineUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14013