Datum plaatsing: 27 januari 2018

Indonesische 3-gangen proeverij met Thecla Amukwaman


Indonesische 3-gangen proeverij met Thecla Amukwaman


Nistelrode (Bernheze): Een jaar geleden werden de eerste Indonesische avonden georganiseerd bij eetcafè ’t Pumpke in Nistelrode. Eigenaar Ron de Lorijn en gelegenheidskok Thecla Amukwaman hadden niet kunnen bedenken dat de belangstelling zo groot zou zijn. In navolging van dit succes is besloten om een vervolg te geven aan dit culturele culinaire initiatief. Op woensdag 7 februari. Het buffet is ingewisseld voor een driegangen proeverij. Dat betekent dat gasten gezellig aan tafel kunnen blijven zitten.

Thecla Amukwaman–Irijanan woont al bijna haar hele leven in Nistelrode. Thecla komt uit een groot gezin waarin elke gelegenheid werd aangegrepen om te koken. De Javaanse moeder van Thecla heeft het voorbeeld gegeven met haar geroemde kookkunsten. Het is dus niet helemaal toevallig dat Thecla de vaardigheden en de recepten van haar moeder heeft overgenomen. Overigens is het zo dat ze bij gelegenheden vaak gesteund wordt door enkele kooktalenten binnen de Molukse gemeenschap en haar man Paskal.

Een proeverij in plaats van een buffet
De Indonesische buffetavonden, vorig jaar, waren een schot in de roos. Naast de oorspronkelijke avonden, zijn er nog vele avonden aan vast geplakt. Ron de Lorijn van ’t Pumpke bekent dat hij positief verrast was door de lovende kritiek van gasten.

Ron: "Toch gaan we het dit jaar iets anders doen. We kiezen, in overleg met Thecla, voor een proeverij met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht." “Vorig jaar hebben we namelijk gemerkt dat het moeilijk is om de juiste hoeveelheden te koken”, aldus Thecla. "Van sommige gerechten heb je dan te weinig en van andere te veel. En verspilling proberen we natuurlijk tegen te gaan”, zo zegt ze.

Reserveer uw plek voor de Indonesische proeverij op woensdag 7 februari.
De kosten voor deze culturele culinaire 3-gangen proeverij? €25,- per persoon.
Stuur een mail naar reserveren@eetcafetpumpke.nl of bel naar 0412-612956

Eetcafé 't Pumpke
Raadhuisplein 7
5388 GM NistelrodeUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11390