Datum plaatsing: 31 januari 2018

CDA: “Ondernemerskracht goed benutten”Berlicum (Sint-Michielsgestel): Met 15 (oud)ondernemers op de lijst moge het duidelijk zijn: CDA is óók een lokale ondernemerspartij. “Dat zie je terug in onze ambities, want de komende periode willen we er flink aan trekken. Economisch kan er zoveel meer. We moeten dan alleen wel de ondernemerskracht goed benutten”, aldus lijsttrekker Lianne van der Aa. Drie ondernemers stellen zich aan u voor.

Bert Sterkenburg
Bert (plek 10) werkte vroeger in de jeugdreclassering en in de gehandicaptenzorg. Tegenwoordig is hij directeur van Trajectvol, een instelling die begeleiding en dagbesteding verzorgt voor mensen met psychische en lichamelijke beperkingen. Zoals in Lunchroom Smaakvol in het centrum van Berlicum. “Ik voel me niet een doorsnee ondernemer, maar noem mezelf liever sociaal ondernemer. Want ik ben vooral bezig om het leven van andere mensen aangenamer te maken. En met extra activiteiten zoals een mantelzorgcafé waar ik binnenkort mee start, probeer ik echt wat toe te voegen aan ons dorp. Wat overigens een héél ondernemend dorp is! Ik hoop dat er straks veel ruimte is voor die energie in het opgeknapte centrum.”

Peter van de Ven
Peter (plek 15) teelt asperges en aardbeien, die hij ook direct aan particulieren verkoopt. Menig inwoner zal ooit bij hem zijn langsgefietst; zijn bedrijf zit in het buitengebied tussen Den Dungen en Gestel. “Wij hebben echt hart voor ons land. Ik ben al 15 jaar bezig om natuur en bodembeheer in goede harmonie met elkaar te krijgen. Dat is uiteindelijk de sleutel tot succes!” Peter heeft regelmatig seizoenarbeiders bij hem werken. Als het even kan zorgt hij voor huisvesting op zijn eigen bedrijf. “Ik vind dat een verantwoordelijkheid van de ondernemer zélf. Wel loop ik er soms tegenaan dat de overheid dat maar beperkt toestaat. Terwijl van wat meer flexibiliteit juist iedereen beter wordt.”

Frans van Grinsven
Frans (plek 17) is agrarisch ondernemer en heeft zijn bedrijf dicht tegen het centrum aan van Den Dungen. “De koe bij de horens vatten is mijn lijfspreuk”, zegt hij. “En dat geldt ook voor de gemeentepolitiek. Soms mag er best een tandje bij. Kijk naar mijn eigen sector. Daar is enorm veel in beweging, ook doordat veel bedrijven de komende jaren willen overstappen naar andere activiteiten. Vaak wordt het platteland daar alleen maar beter van. Maar daar moet de overheid dan wel ruimte voor geven en niet verzanden in een overdaad aan regeltjes. Durf soms ook buiten de lijntjes te kleuren!”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13465