Datum plaatsing: 31 januari 2018

‘Achter het huis’ brengt het verhaal van Anne Frank naar De Lievekamp


‘Achter het huis’ brengt het verhaal van Anne Frank naar De Lievekamp


Oss (Oss): Al decennia behoort ‘Het dagboek van Anne Frank’ tot de meest gelezen boeken ter wereld. Toneelvoorstelling ‘Achter het huis’ is een nieuwe, eigentijdse bewerking van ‘Het Achterhuis’ en is aanstaande donderdag 1 februari te zien in theater De Lievekamp.

De manier waarop Anne Frank haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormen het uitgangspunt voor de toneelproductie ‘Achter het Huis’, de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek. Tekstschrijver Ilja Leonard Pfeijffer laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven met mensen doet, terwijl buiten de vijand rondloopt. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden. De cast bestaat o.a. uit Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos en Cees Geel.

Gratis inleiding
De voorstelling ‘Achter het huis’ begint om 20.15 uur, maar om 19.15 uur wordt er een gratis inleiding verzorgd.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor ‘Achter het huis’ op donderdag 1 februari in de Grote Zaal van De Lievekamp, kunnen voor € 29,50 / € 25,00 (excl. € 1,25 ticketfee) worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15177