Datum plaatsing: 31 januari 2018

De Kentering weer terug in Rosmalense handen


De Kentering weer terug in Rosmalense handen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Een tijd lang was er geen enkele activiteit waar te nemen in het pand aan de Dorpsstraat, maar daar is vanaf deze maand aan einde aan gekomen. Na het faillissement onder de vorige uitbater Frans van Ooijen, maakt De Kentering een doorstart. De gebroeders Patrick en William Langenbach gaan, samen met Anke Langenbach-Van Uden, hebben de boel overgenomen en gaan proberen om van de horecagelegenheid weer het bruisende Rosmalense hart van voorheen te maken.

door Mark van der Donk - foto Johan vd Berg

Het is een gekkenhuis, vertelt William uw verslaggever van De Molen wanneer die hem probeert te spreken over de ontwikkelingen. Dat kan ook eigenlijk niet anders. Want waar bij De Kentering momenteel van alles gebeurt om het begrip in Rosmalen en omstreken weer klaar voor gebruik te maken, gaan ook de zaken bij D’n Beer gewoon door. Het trio, bekend van de florerende onderneming aan de overkant van de straat, gaat de nieuwe zaak immers runnen náást het gebruikelijke werk.
“We hebben alleen deze middag al 13 afspraken”, lacht William als hij ons te woord staat. “We mogen wel zeggen dat de overname in de Rosmalense gemeenschap héél goed ontvangen is, ja. De mensen zijn blij met de ontwikkelingen, zo vertellen ze ons. Er zijn heel veel positieve reacties gekomen op social media, natuurlijk is het onderwerp van gesprek op straat en in ons café, en er zijn zelfs mensen spontaan binnen komen lopen bij De Kentering, omdat ze benieuwd zijn wat er gaat gebeuren.”
De Langenbachs willen De Kentering in de oude glorie herstellen. “Alle verenigingen die de afgelopen jaren zijn vertrokken, zijn bij ons weer van harte welkom”, vertelt William. “Ze kunnen, zoals het hoort, terecht in hun vertrouwde thuishaven, waar wij ons voornamelijk gaan richten op evenementen, grotere feesten en vergaderingen. Maar alles kan, eigenlijk. De mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben een pub voor feestjes tot 50 à 60 personen en de Blauwe Zaal - die we in kleinere delen kunnen opdelen - zal voornamelijk gebruikt gaan worden door verenigingen. In de Theaterzaal willen we echt weer de theaterfunctie terugbrengen. We gaan binnenkort ook het balkon weer heropenen.”
Tijdens de komende carnavalsdagen zal De Kentering weer als vanouds het kloppende hart zijn van Zandhazendurp. De prins keert terug in zijn residentie en met hem veel mede-carnavallers, hoopt William: “We willen het ouderwetse familiecarnaval weer terugbrengen. Gezellige dagen voor jong en oud. Iedere dag zijn we vanaf 11.11 uur in de ochtend geopend, tot ‘s avonds in de late uurtjes. En er zijn elke dag wel optredens van artiesten als Stef Ekkel, Jack van Raamsdonk, De Dorini’s en Tim Schalkx.” Maar ook na carnaval gaat De Kentering door, drukt William ons op het hart: “Het voormalige café wordt omgetoverd tot een eet-/ijssalon. In het voorjaar hopen we die te kunnen openen.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13782