Datum plaatsing: 11 februari 2018

Laatste 10 bomen de grond in op Arboretum Geffen


Laatste 10 bomen de grond in op Arboretum Geffen


Geffen (Oss): Op zondag 18 februasri zullen op het Arboretum in Geffen tijdens de achtste Boomplantdag de laatste 10 bomen de grond in gaan. Daarmee is het terrein VOL.

Dit weekend zijn bestuursleden Jan-Hein Stadhouders en Anita Walraven de bomen alvast gaan ‘uitzetten’, zoals dit in vaktermen heet. Zorgvuldig wordt gekeken waar de reeds bestelde bomen het allerbeste tot hun recht komen op het terrein. “Het zijn allemaal solitaire bomen die ruimte nodig hebben, anders krijg je een bos en dat is niet de bedoeling van een Arboretum”, vertelt Stadhouders.

Het terrein is vól. En nu?
“We zijn in een vergevorderd stadium van onderhandelen met Gemeente Oss over uitbreiding van het terrein, maar we kunnen uiteraard pas verder als de handtekeningen op papier staan”, aldus Harry Peters. “Ideeën genoeg en de tekeningen voor Arboretum Fase 2 liggen al klaar”. “Ook de nieuwe samenwerkingsverbanden met Landschapsbeheer Oss en Landschapsbelang Maasdonk dragen bij aan mooie en waardevolle initiatieven”, vervolgt hij.
Op de vraag of het bestuur goede hoop heeft op uitbreiding, reageert Peters positief: “Dat zou moeten lukken. Gemeente Oss geeft duidelijk aan dat onze burgerinitiatieven zeer op prijs worden gesteld. Het moet raar lopen als dit geen goed vervolg krijgt. Mensen die zich aanmelden voor het planten van een boom komen voor nu op een wachtlijst te staan”.

STA-stamtafel
Precies een jaar geleden werd door de leden van de Stamtafel een kastanjeboom geplant op het Arboretum. Het ging gepaard met veel gezelligheid en vrolijke noot. Al snel ontstond het idee een stamtafel op het Arboretum te plaatsen en dat is ook precies wat gaat gebeuren. In overleg met Arboretumbestuur wordt door De Kastaan te Nuland een STA-stamtafel vervaardigd uit de bomen van de Heesterseweg. Deze worden hiermee een nieuw leven ingeblazen, waaraan de stamtafelleden heerlijk kunnen ‘bomen over bomen’.

Boomplantdag MEEBELEVEN?
Dan bent u vanaf half 10 van harte welkom achter op het lager gelegen terrein op het Arboretum aan de Kerkesteeg. Om kwart voor 10 vindt de officiële opening plaats en om 10 uur zal de eerste boom de grond in gaan.

Meer informatie vindt u op www.arboretumgeffen.nl. Ook kunt u mailen naar stg.arboretumgeffen@gmail.com of belt u met Harry Peters, 06 - 53130585 of Anita Walraven, 073 - 5324067

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26621