Datum plaatsing: 05 februari 2018 - Laatst gewijzigd: 05-02-2018 14:06:21

Nina van Rooij voorleeskampioen 2018


Nina van Rooij voorleeskampioen 2018


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Maandag 29 januari werd in den Durpsherd voor de 25e keer de voorleeswed-strijd gehouden voor de basisscholen in onze Gemeente. In het begin nog voor de diverse kernen apart, maar vanaf 1996 is het een Gemeentelijke aangelegen-heid geworden voor geheel Sint-Michielsgestel.
Tegenwoordig worden we ons steeds meer bewust van het belang van het voor-lezen; het draagt bij aan een goede taalontwikkeling en bewustwordingsproces rondom lezen.
Peuters, basisschoolleerlingen en ook bejaarden kunnen erg genieten van een persoon die goed kan voorlezen. Voorleesontbijten bij diverse instellingen win-nen steeds meer aan populariteit. Een goede ontwikkeling.
Naast taal en rekenen moeten eigenlijk leerkrachten dagelijks voorlezen ; het werkt erg stimulerend om dan zelf een boek te pakken.
Het belang van voorlezen wordt zeker onderkend door de Stichting Lezen die nu al voor de 25e keer de nationale voorleeswedstrijd organiseert en in onze Gemeente hebben wij niet te klagen over belangstelling want op één school na deden alle scholen uit onze Gemeente mee aan de Gemeentelijke finale op maandag 29 januari. Medewerkers van de Bibliotheek ’s-Hertogenbosch stonden garant voor de goede organisatie.

Ongeveer 300 kinderen lieten zich in Den Durpsherd voorlezen door de negen schoolkampioenen en genoten daarvan met volle teugen.
Dat de ene kampioen beter de aandacht van de zaal wist vast te houden, getuigt nu juist van de speciale kunst die het voorlezen is.
Dit jaar was drie maal de keuze gevallen op het populaire boek “Dagboek van een muts “ van Rachel Renee Russell; daarnaast waren Carry Slee en Francine Oomen eveneens van de partij. Het blijven bestsellers om uit voor te lezen en de zaal te boeien.
De jury, bestaande uit Harvey Schouten, Charlotte Sleumer en Kristel van Lies-hout riepen uiteindelijk Nina van Rooij van BS Fonkel uit Den Dungen uit tot de winnares. Zij las voor in een prettig tempo, redelijk ontspannen en het was zichtbaar dat zij zelf genoot.
Nina mag als Gemeentelijk Kampioen door naar de regionale finale op zaterdag 24 maart in Goirle. Dan maar hopen dat ze daar een ticket weet te bemachtigen voor de provinciale finale op vrijdag 20 april.

Foto Marla SmithUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27422