Datum plaatsing: 05 februari 2018

Bestuurder illegale taxi brengt zijn 'klanten' onder invloed wegLoosbroek (Bernheze): Afgelopen zondagochtend omstreeks 03.40 uur zagen surveillerende agenten een voertuig rijden waarvan bekend was dat de bestuurder eerder onder invloed van alcohol had gereden. De bestuurder kreeg een stopteken en ook dit keer bleek deze onder invloed te zijn. De 4 passagiers verklaarden dat de bestuurder tegen betaling illegaal taxivervoer aanbood. Omdat de bestuurder van meerdere strafbare feiten werd verdacht is deze aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Op het bureau blies de verdachte 285 UGL (0.66 promille). De man blijkt hardleers te zijn aangezien hij 4 dagen daarvoor ook was gepakt voor het rijden onder invloed.

Tegen de bestuurder zal dossier worden opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het aanbieden van illegaal taxivervoer.

Voor het illegale taxivervoer zal ook de Inspectie Leefomgeving en Transport in kennis worden gesteld. Deze kunnen de verdachte de volgende keer een Last onder Dwangsom (LOD) opleggen. Dat betekent dat bij herhaling een boete volgt van €10.000 per keer, met een maximum van €40.000,--. Bovenop de reguliere boete van 4300 euro. Daarnaast riskeert de snorder een strafblad.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21904