Datum plaatsing: 06 februari 2018

Scholieren bezoeken gemeente Oss tijdens Jongerenbedrijvendag


Scholieren bezoeken gemeente Oss tijdens Jongerenbedrijvendag


Regio (Oss): Dinsdag 6 februari bezochten 75 scholieren van verschillende middelbare scholen de gemeente Oss tijdens de Jongerenbedrijvendag. Op deze dag bezochten zon 1300 jongeren van het vmbo (2e leerjaar), havo en vwo (3e leerjaar) van het Maasland en de Hooghuis-locaties TBL, Stadion, Mondriaan College, Singel, Heesch en ZuidWest verschillende bedrijven en instellingen in de gemeente Oss en de regio.

Waarom een Jongerenbedrijvendag?
Deze scholieren kiezen in het voorjaar een profiel dat zij in de bovenbouw willen volgen. De Jongerenbedrijvendag vindt kort vr deze keuze plaats en helpt de scholieren bij de bevestiging van deze keuze. Vandaar dat de jongeren zoveel mogelijk bedrijven of instellingen bezoeken, die passen bij hun voorgenomen profielkeuze.

Bezoek aan gemeente Oss
Twee groepen met scholieren, die mogelijk kiezen voor Natuur & Techniek, gingen met een van de ambtenaren langs bij bijzondere gebouwen en locaties in de stad. Hij gaf hen uitleg over het proces rondom de herontwikkeling van een bepaalde plek. Met een prijsvraag viel er een powerbank te verdienen.

De andere drie groepen, die mogelijk kiezen voor de Maatschappijprofielen, bleven in het gemeentehuis. Daar hoorden zij wat een gemeente doet en hoe het bestuur in elkaar steekt. Een rondleiding langs de kamers van de burgemeester en wethouders stond ook op het programma. De laatste groep had kort de gelegenheid met wethouder Kees van Geffen te praten over welke opleidingen en profielkeuzes nuttig zijn om bij de overheid aan de slag te gaan.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14590