Datum plaatsing: 09 februari 2018

Eén groot Oeteldonks feest voor jong en oud in het Hoftheater der Amadeiro’s!


Eén groot Oeteldonks feest voor jong en oud in het Hoftheater der Amadeiro’s!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Theater aan de Parade wordt met carnaval omgedoopt tot Hoftheater der Amadeiro’s. Traditiegetrouw biedt het theater een thuis aan tal van carnavalsclubkes en belangrijke Oeteldonkse evenementen zoals de prijsuitreiking van de grote optocht. Wat carnaval 2018 zo bijzonder maakt voor het Hoftheater der Amadeiro’s is dat dit jaar de hele kiet weer open is. De foyers, Grote Zaal en de Rooie Salon (de Pleinzaal): het hele theater is omgetoverd tot één groot Oeteldonks paleis. Carnaval moet nog officieel beginnen, maar het is er al meerdere dagen groot feest. En er staat nog heel veel moois op het programma!

De mooiste opwèrremers

Vanaf 2 februari staat het Hoftheater der Amadeiro’s al garant voor de mooiste opwèrremers van Oeteldonk: te gekke carnavalsevenementen in de aanloop naar carnaval. Zo was er bijvoorbeeld al het Grand Gala du Kwek, het 54e Oetelkonzert met o.a. philharmonie zuidnederland en zangeres Do, de Bambergers organiseerden weer hét carnavalsevenement voor de Oeteldonker van 55+ en de Kikvorschen zorgden voor het traditionele Lunschkonzert. Zaterdag 10 februari wordt afgetrapt met het Keinderkupkesfeest, dé carnavalsmiddag voor kinderen tot 12 jaar. Samen met het Ministerie van Jeugdzaken van de Oeteldonksche Club van 1882 organiseert het Hoftheater der Amadeiro’s de leukste activiteiten. Wegens grôôt succes is er ook dit jaar weer de timmerhoek, de disco, de poppenkast en Oudhollandse spellen. Diverse optredens en lekkere versnaperingen voor de kinderen maken de middag compleet. Op de avond voor de intocht van prins Amadeiro is traditiegetrouw D’n Blauwen Aovond: een Oeteldonks Promkonzert op zaterdagavond 10 februari. Dit jaar is het thema D’n Flauwen Aovond, met de nieuwe dirigent David Ramonello, een vernieuwd orkest en geweldige solisten.

Carnaval: alle dagen feest voor alle clubkes en Oeteldonkers

Ook met carnaval is de hele kiet weer open. Alle clubkes zijn weer op hun vertrouwde plek terug te vinden. CV De Picccolo, de oudste carnavalsvereniging van Oeteldonk, komt met 'De Grôôte Gewachtmarafwetturkomtsjoo'. Ook carnavalsverenigingen Piep ende Blaoslust, De Postkwakers en Meepesant zorgen voor de leukste Oeteldonk shows die gratis te bezoeken zijn, mits Oeteldonks gemutst.

Op zondag wordt de hoogheid Prins Amadeiro XXV voor de laatste keer ontvangen om 15.11 uur op het Open Hof (uitverkocht). Verder is er traditiegetrouw de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht en de keinderoptocht. Wat inmiddels ook een traditie wordt is Denderdeur, het grootste carnavalsfeest voor jongeren uit Oeteldonk in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar op zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 februari. Op speciaal verzoek van de Oeteldonkse Club organiseert het Hoftheater dit grote feest zodat de jeugd veilig en ongestoord carnaval kan vieren. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, dus krijgt de Denderdeur-jeugd dit jaar op zondagavond het mooiste podium van de stad, in de Rooie Salon. Op zondagavond 11 februari zullen hier tijdens Denderdeur XXL 800 kids helemaal uit hun dak gaan op de klanken van een geweldige DJ. Er zijn dagkaarten te verkrijgen maar ook een passe partout voor drie dagen.

Kortom, de hele carnaval wordt het weer ouderwets feest in het Hoftheater der Amadeiro’s. Clubkes en bezoekers zijn op alle dagen welkom. Kijk voor de gehele carnavalsprogrammering op theateraandeparade.nl.

Foto: In de vernieuwde Rooie Salon zorgt CV De Kruskes voor een fantastisch Oeteldonk feestje met ‘De Veurpruuver’
Fotograaf: Christel-Pictures
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

carnaval nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14610