Datum plaatsing: 13 februari 2018

Militaire oefening op 1 en 2 maart


Militaire oefening op 1 en 2 maart


Regio (Vught): Er wordt op 1 en 2 maart een militaire oefening gehouden in de omgeving van de gemeente Vught. Het gaat om een oefening in het kader van de opleiding tot Genist bij de Koninklijke Landmacht.

De verplaatsingen gaan vooral met boten over vaarwegen en enkele militairen marcheren te voet. Aan deze oefening nemen 15 personen en 5 militaire voertuigen deel. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.De oefenende troepen staan onder leiding van Commandant Mineurs- en Sappeursschool van het Opleidings- en Trainingscentrum Genie uit Vught.

Dit betekent dat de militairen gaan verplaatsen van Militair Terrein Fort Crevecouer (nabij Engelen) naar de Lunetten Kazerne in Vught. Per boot gaan ze van Fort Crevecouer naar veerstoep nabij Bern (Zaltbommel), vervolgens een voet verplaatsing richting Kasteel Nederhemert en terug, waarna men weer terug vaart naar Fort Crevecouer.

Hierna gaan de militairen met de boot via het Engelensche gat over de Dieze en het afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen naar de fietsbrug bij Lunetten varen waarna ze naar de Lunetten Kazerne gaat lopen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27721