Datum plaatsing: 13 februari 2018

Gronden voor entree Heesch-West nog niet verworvenHeesch (Bernheze): Voor de aanleg van een nieuwe toegangsweg tussen de Cereslaan en het bedrijventerrein Heesch-West heeft de overheid gronden nodig van een aantal particulieren. Die aankoop vordert maar is nog ver van huis. Nog liefst 10 percelen van particulieren en bedrijven zijn nodig om de beoogde weg aan te kunnen leggen. De gemeente overweegt nu onteigening.

Het terrein van Hansan Bouwmachines is een van de terreinen die voor de aanleg van de weg zou moeten wijken. Een flinke aderlating voor het bedrijf dat op dit mooi zichtterrein pal naast snelweg A59 haar materialen stalt. Geen wonder dat het bedrijf niet happig is haar gronden ter hoogte van Heesch op te geven. En dat geldt nog voor minimaal 9 anderen precies zo.
Toch heeft de overheid inmiddels haast. Want na vijftien jaar complete stilstand moeten de eerste bedrijven volgend jaar starten met bouwen op Heesch-West. Zonder ontsluitingsweg wordt dat een stuk lastiger en zal vooral voor veel meer overlast zorgen. De enige toegang gaat dan over de oude rijksweg richting Geffen.
Met een nieuw voorbereidingsbesluit, voor dit doel al het derde sinds 2003, heeft de gemeenteraad van Bernheze vorige week opnieuw een voorkeursrecht gevestigd. De komende drie jaar moeten de tien grondeigenaren dan rst met de overheid handelen als ze hun percelen willen verkopen. Maar verplicht te verkopen zijn de grondeigenaren daarmee nog niet. De gemeente overweegt daarom later dit jaar k met een onteigeningsprocedure te starten zo geeft wethouder Wijdeven aan.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11571