Datum plaatsing: 13 februari 2018

Gemeente vindt zonnepanelen in geluidswand te duurHeesch (Bernheze): De gemeente Bernheze laat een derde variant voor het geplande zonnepark bij Heesch-West uitwerken. In dit alternatief is sprake van een meer compacte opzet verder verwijderd van de woningen van de protesterende buurtbewoners.

In juli presenteerde de gemeente Bernheze een plan voor een wei met 21.000 zonnepanelen. Omwonenden vonden de locatie onjuist en te dicht bij hun huizen. Ze kwamen met een variant waarin de panelen op een zeven meter geluidswal liggen.
In de compacte variant liggen de panelen verder van de huizen af. Komend voorjaar moet de gemeente kiezen uit de drie opties. Volgens wethouder Rien Wijdeven is de variant met een wal onrendabel. De aanvoer van grote partijen grond jaagt de kosten zover omhoog dat ze niet terugverdiend kunnen worden. De uitvoering met geluidswal zou volgens de gemeente zoín 800.000 euro extra kosten.
De buurtbewoners vinden ook een compactere variant onaanvaardbaar. Omdat deze naast het bedrijventerrein komt te liggen en niet erop. De buurt blijft vasthouden aan de beloofde volledig groene buffer tussen hun woningen en het industrieterrein.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.10804