Datum plaatsing: 15 februari 2018

'De Erven niet ideaal voor woningbouw'Heesch (Bernheze): Nieuwbouwwijk De Erven ligt in Heesch in het gebied tussen de Bosschebaan, Bunderstraat, Nieuwe Erven en de bebouwde kom. De eerste fase is afgerond. De tweede fase is in voorbereiding.Er komen ongeveer 30 bouwkavels beschikbaar in de komende 5 jaar. Er worden in de komende 10 jaar 408 woningen gebouwd. 30% zijn huurwoningen en 70% zijn koopwoningen. Vanaf 2018 worden ongeveer 45 woningen per jaar gebouwd.

Veel discussie tijdens de gemeenteraadsvergadering in Heesch over bestemmingsplan De Erven, maar met 12 stemmen voor en 7 tegen is het toch aangenomen. SP, CDA en Lokaal stemden voor, de partijen D66, VVD, Progressief Bernheze en Blanco vinden dat er nog te veel onduidelijkheden zijn en stemden tegen. De tegenstemmers zien De Erven niet als een ideale locatie voor woningbouw en vinden de ondernemers aan de zijkant van de wijk zorgelijk. Ze willen goedkopere woningen in deze wijk, huizen tussen de 130.000 en 160.000 euro.
Tegenstemmers vinden ook dat de verkeersafwikkeling niet goed geregeld is, Progressief Bernheze en VVD pleitten voor vrijliggende fietspaden langs de Kruishoekstraat.
De verkoop van de woningen start voorjaar/zomer 2018. De start van de bouw van de woningen wordt verwacht najaar 2018.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12371