Datum plaatsing: 18 februari 2018

Bernheze bekijkt 357 veebedrijvenHeesch (Bernheze): Staat er nog wel vee? Zijn de stallen goed en kloppen de papieren? Deze hamvragen komen aan bod bij een controle van alle veehouderijen in Bernheze. Binnen drie jaar krijgen 317 adressen bezoek, veertig andere zijn al bekeken bij een proef.

Bernheze heeft besloten om mee te doen aan het project 'intensivering toezicht veehouderijen'. Dit is opgezet door de provincie die ook een flink deel van de kosten betaalt. Recent deed Bernheze mee aan een proef en de ervaringen daarmee waren goed, aldus wethouder Rien Wijdeven. Om die reden worden nu álle veehouderijen bekeken.
Wijdeven: “Dit levert veel waardevolle informatie op. Over de dieraantallen en vergunningen. Maar bijvoorbeeld ook over brandveiligheid of asbestplaten op de daken.”
De gemeente kan de oogst op verschillende manieren gebruiken. Informatie over lege stallen is bijvoorbeeld relevant voor het zogeheten VAB-beleid voor deze leegstand op het platteland. Het besluit tot de intensieve controle staat voor Wijdeven los van zijn recente ergernis over kritiek van de provincie op het gemeentelijke toezicht: ,,Dat is iets anders en daarover is wat mij betreft al meer dan genoeg gezegd."

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12787