Datum plaatsing: 25 februari 2018

Grote expositie in PERRON-3 in Rosmalen


Grote expositie in PERRON-3 in Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Bijzondere schilderijen te zien in PERRON-3, het Cultureel Centrum van Rosmalen gelegen naast het station.

De dames Ank Bolier-de Vries (62 jaar) en Anke Bressers (61 jaar) wonen beiden in Rosmalen. Zij zijn werkzaam in de gezondheidszorg en zijn samen lid van schilderscollectief TOENK.

Ank Bolier exposeert zeer expressief werk van acrylverf op papier varirend in grootte van 1x1 meter tot 1x2 meter. Anke Bressers laat meer ingetogen werk zien van bescheidener afmeting in olieverf op doek. Juist door de combinatie van hun werk is dit een prachtige unieke tentoonstelling geworden!

De dames schilderen al 30 jaar gezamenlijk op de donderdagavond met TOENK. Maar ook in het veld wordt gewerkt, tenminste 1 weekend per jaar. Ze worden begeleid door autonome kunstenaars, de laatste 15 jaar door Arno Mertens uit Tilburg.

Zelf begeleiden de dames op hun beurt ook weer schilders. In de psychische zorg waar Ank Bressers indertijd in Oss creatieve activiteiten vorm heeft gegeven. En Ank Bolier schildert wekelijks sedert 12 jaar met mensen met dementie, waarvan de laatste 7 jaar in Vught in Huize Elisabeth.

En ding snap ik niet ; waarom zijn deze werken zo laag in prijs?? Oordeelt u zelf; u kunt deze tentoonstelling nog bezoeken tot 7 maart!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27380