Datum plaatsing: 25 februari 2018

Gemeentepolitiek op de korrel in De KenteringRosmalen ('s Hertogenbosch): Op initiatief van Wijkraad Centrum en Hondsberg is er op donderdag 1 maart een bijeenkomst waar een aantal politieke partijen is uitgenodigd om uit te leggen waar zij voor staan. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart krijgen politieke partijen de ruimte om hun programma toe te lichten en duidelijk te maken wat de inwoners mogen verwachten.

Door Herman van Dinther

Jean van Rossum is als voorzitter van de Wijkraad de kartrekker voor dit project. Als Wijkraad Centrum en Hondsberg vonden we het belangrijk om inwoners en politici met elkaar in contact te brengen en van gedachten te wisselen over knelpunten, oplossingen en wensen. De partijen krijgen allemaal een paar minuten om zich voor te stellen en te vertellen wat zij de komende vier jaar gaan doen.
We hebben alle andere wijkraden gevraagd om in hun omgeving te inventariseren wat er leeft en welke er vragen er zijn. Die inventarisatie hebben we vertaald naar een aantal stellingen waar de politici op kunnen reageren. We kiezen voor een opstelling zoals bij het bekende programma Het Lagerhuis. Daardoor krijgt de avond een levendig karakter en voorkomen we dat het eenrichtingsverkeer wordt met een stortvloed aan woorden.

Positieve reacties
Op onze uitnodiging hebben tot nu toe acht partijen positief gereageerd. In elk geval aanwezig zijn Roy Geers van Rosmalens Belang, Ren van de Kerkhof van D66, Gerdien de Wal van Lokaal Liberaal, Hanneke Welten van VVD, Sjef van Creij van Gewoon Gedreven, Wil Vugs van SP, Pieter Paul Slikker van PvdA en Paul Kagie voor Leefbaar s- Hertogenbosch.
Er doen zeventien partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. We gaan er niet vanuit dat die zich allemaal nog gaan opgeven. Dat hoeft ook niet want we willen het natuurlijk wel graag overzichtelijk en behapbaar laten. Ik ben trouwens blij dat we voor De Kentering als locatie hebben gekozen. Sinds de nieuwe uitbaters er zijn heeft alles al een flinke facelift gekregen. Ze zijn daar goed bezig en dat is fijn want De Kentering kun je in Rosmalen niet wegdenken.
We hopen dat er op 1 maart veel mensen naar deze bijeenkomst komen en aan de politici duidelijk maken wat er in hun wijken en buurten gaande is. En als aardigheidje, onder de bezoekers wordt het boek Rosmalense Molens van Rob Hoogenboom verloot.

De toegang is gratis en de koffie staat vanaf 19.30 uur klaar. Het programma begint om 20.00 uur.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15356