Datum plaatsing: 25 februari 2018

Brasserie Villa Fleurie ondergaat metamorfose


Brasserie Villa Fleurie ondergaat metamorfose


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Er staat sinds afgelopen week weer een bar in het restaurant. Op de plaats van de oude bar is een ultra moderne open keuken geplaatst. De eerste grote stappen in het vernieuwingsproces dat tot begin april duurt.

door Herman van Dinther

Deze dagen loopt restauranthouder Bart van Dijk (31) de bouwwerkzaamheden in goede banen te leiden. “Op het drukste moment liepen er wel dertig man rond en ik kan je zeggen dat dat hectisch is. Nou ben ik wat dat betreft wel wat gewend want zowel in Brasserie Fleurie als Pastabar Undici kan het soms ook wel even spoken. Na zeven jaar vond ik het tijd worden om de zaak eens flink op de schop te nemen. De keuken lag te ver van het restaurant, de bar maakte geen onderdeel uit van de plek waar de gasten aan tafel gaan. Mijn team en ik misten de interactie met onze bezoekers. Onze mensen liepen steeds op en neer tussen keuken, bar en restaurant. Dat wekte toch altijd een beetje de indruk van gehaastheid.”

Logistiek
“Door de bar in het restaurant terug te plaatsen blijft onze bediening bij de gasten en heeft daardoor meer tijd voor aandacht. Een ander voordeel is dat de bar nu ook rechtstreeks aansluit op het terras en wij meteen zien of daar mensen zitten. Het gebeurde weleens dat dat aan onze aandacht ontsnapte en dan werden de bezoekers terecht ongeduldig. Dat is nu verleden tijd. Logistiek klopt het straks allemaal veel beter. En dat is goed voor onze bezoekers en onze medewerkers. De groep medewerkers bestaat uit achttien full timers en ruim twintig oproepkrachten. Een club die lekker op elkaar is ingespeeld en alweer een tijdje standvastig is samengesteld. Wat ik belangrijk vind en waaraan ik veel aandacht geef is begeleiding en opleiding van de medewerkers. Daardoor krijg je ook een wederzijdse band en een grotere betrokkenheid. Dat is voor allemaal goed en geeft een positief en voldaan gevoel. Samenwerking is de basis voor het succes van Villa Fleurie en Pastabar Undici. Wat ik mooi vind om te zien is dat medewerkers buiten werktijd toch komen om hun steentje bij te dragen aan de verbouwing, gewoon omdat ze dat leuk vinden. Dat zegt wel wat toch?”
Kaart
“We hebben een tijdje gezocht naar een ander concept voor onze kaart. Laat helder zijn dat wij altijd uitgaan van de hoogst mogelijke kwaliteit. De koks die wij hebben zijn heel creatief en van hoog niveau. Intussen wordt alles in eigen keuken bereid. Ik heb een tijdje gedacht dat we vooral met menu’s moesten werken en onze gasten daarmee extra culinair konden verwennen. Maar Rosmalen is Rosmalen. Mensen willen de vrijheid hebben om bijvoorbeeld alleen een hoofdgerecht te bestellen. Door voornamelijk menu’s voor te leggen en de overige keuzes te beperken bleek al snel dat dat niet de weg is die de klant wil. We keren dus snel weer terug naar de uitgebreide kaart met volop keuzes in voor- hoofd- en nagerechten. De klant is en blijft koning bij ons. Trouwens en dat terzijde, de kaart van Undici is afgelopen weekend ook helemaal vernieuwd.”

Nieuw interieur
“De meest ingrijpende en in het oog springende veranderingen zijn nu gerealiseerd, maar het werk is nog lang niet af. Ik heb nieuw meubilair besteld voor het restaurant. De hoge tafels in het oude bargedeelte komen terug maar met nieuwe stoelen. Het restaurant krijgt voor een deel warm en kleurrijk behang, een wand krijgt een frisse kleurige schilderbeurt. Daarmee is de schilder nog niet klaar want alles in het pand gaat nog onder de kwast. Er komt nieuwe raambekleding en de details voor de nieuwe bar moet ik nog invullen. Stap voor stap werken we aan de totale vernieuwing die op onderdelen echt nodig was eenvoudigweg om dat een en ander gewoon versleten was. De oude keuken blijft trouwens wel in bedrijf voor feesten en partijen. De nieuwe keuken, voorzien van de nieuwste snufjes en geschikt om duurzaam te werken, geeft de bezoeker een kijkje op het kookgebeuren. Iedereen kan zien hoe de koks hun werk doen door de open constructie.
Met de aanpassingen in het restaurant denken we heel veel sfeer te brengen en is er, ook wanneer er eens wat minder mensen zijn, een heel gezellige ambiance. Ondanks de verbouwwerkzaamheden draaien we gewoon lekker door.”

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15599