Datum plaatsing: 25 februari 2018

Pleunie den Otter: ‘Niet zeiken maar doen’


Pleunie den Otter: ‘Niet zeiken maar doen’


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Wanneer je met Pleunie den Otter aan tafel zit ben je al snel onder de indruk van het enthousiasme dat zij uitstraalt. Haar ogen fonkelen wanneer zij het over haar dadendrang heeft. Haar blik op de samenleving wordt niet beperkt door oogkleppen. Zij staat open voor meningen en ideeën van anderen en doet daar iets mee.

door Herman van Dinther

Rosmalense Pleunie (25) is opgeleid tot grafisch vormgeefster maar rolde een jaar of zes geleden in de horeca. Het barretje dat zij samen met haar toenmalige vriend Michael runde liep zo goed dat al snel de overstap werd gemaakt naar De Driesprong waar gestart werd met Bottles. Zo ongedurig als zij is besloot zij ruim een jaar geleden om uit Bottles te stappen en nieuwe uitdagingen te zoeken.
“Ik wilde in feite graag een nieuw avontuur in de horeca opzoeken maar dat bleek financieel niet haalbaar. Ik pakte de draad weer op in het vak waar ik voor ben opgeleid en begon Taadaa Creations. Voor mij een ideale uitlaatklep voor mijn creatieve ingevingen. In feite had ik een rustige start in gedachten maar alles raakte al vlug in een stroomversnelling. In de horeca bouw je natuurlijk een uitgebreid netwerk op en diverse relaties wisten mij al snel te vinden om hen te helpen bij promotie activiteiten. Ondernemers moeten zich laten zien, zowel online als in print. Daar kan ik hen bij adviseren maar ook zaken praktisch invullen. Ik ontwerp eenvoudige websites, verzorg fotografie, maak promotiefilms, doe de grafische vormgeving en beheer op verzoek social media zoals Facebook. Zo doe ik Facebook bijvoorbeeld voor Horeca De Driesprong en dat werkt goed.”

Jongeren bereiken
“Een jaar of drie geleden raakte ik in gesprek met Rosmalens Belang en kreeg toen het gevoel al iets te willen en kunnen betekenen. Wanneer je in de horeca werkt hoor je nogal eens wat. En dat zijn niet altijd de leukste dingen. Dat bracht mij tot de conclusie dat ik via Rosmalens Belang iets kan betekenen voor de samenleving. Ik heb intussen ontdekt dat politiek belangrijk is om iets voor elkaar te krijgen. Ik zie het als een uitdaging om jongeren aan het stemmen te krijgen. Het is echt jammer dat zij zich er niet van bewust zijn dat zij invloed kunnen hebben. Jongeren mogen zich realiseren dat zij met hun ideeën bij Rosmalens Belang terecht kunnen. Ik ben van ‘niet zeiken maar doen’.
Mensen klagen altijd zoveel. Maar als je het daar bij laat dan lost dat niks op. Iedereen mag bij Rosmalens Belang klagen en dan gaan wij er alles aan doen om tot oplossingen te komen.. Je denkt al gauw dat politiek suffig en stoffig is, maar dat is dus echt niet zo. Zo viel mij bij de politieke kletsavond op dat er veel jongeren waren, dus dat is dan wel weer positief.”

Fontein op het plein
“Ik ben bij Rosmalens Belang, ik sta op plaats 12 van de lijst, om iets voor anderen te kunnen betekenen, ingegeven door mijn sociale betrokkenheid. Wat ik belangrijk vind is aandacht voor startende ondernemers. Ik vind dat er faciliteiten moeten komen zoals bijvoorbeeld een werkplek waar starters elkaar kunnen inspireren. En ik vind dat er in wijken en dorpen basisvoorzieningen moeten zijn die eraan bijdragen dat de woonomgeving voldoende kwaliteit heeft.
Wat ik in Rosmalen, en misschien ook wel in de andere dorpen, graag zou zien is een fontein op het dorpsplein. Vorige keer heb ik nogal wat voorkeursstemmen gekregen en wanneer dat nu weer zou zijn en ik in de gemeenteraad kom, dat gaat die fontein er komen. En ga ik me beijveren voor een hondenpark waar je lekker kunt kletsen met andere mensen. Ik ben hondenliefhebber, dat snap je natuurlijk wel. Hartstikke belangrijk is de aandacht die jongeren moeten krijgen. Dorpskernen moeten aantrekkelijk worden of blijven om er te kunnen uitgaan. Al kom ik niet in de gemeenteraad, dan zal ik me toch inzetten om de doelstelling van Rosmalens Belang mee inhoud te geven. Uit volle overtuiging.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12665