Datum plaatsing: 28 februari 2018

Presentatie Brabants Boekenweekboek 2018


Presentatie Brabants Boekenweekboek 2018


Lith (Oss): De redactie van het Brabants Boekenweekboek, bestaande uit Cor Swanenberg en Jan Luysterburg, nodigt u van harte uit voor de presentatie van het dertiende Brabants Boekenweekboek. Het thema van de landelijke boekenweekboek is natuur. Deze keer werkten maar liefst 55 auteurs mee aan de uitgave van Netuur in alle tinte.
Dit jaar wordt de Willem-Ivenprijs door wethouder Frank den Brok uitgereikt aan het beste verhaal of gedicht van het Brabantse Boekenweekboek. De gemeente Oss heeft weer gezorgd voor deze extra dimensie en dat is zeker een passende hommage aan de in de gemeente Oss wonende Willem Iven die tot het allerlaatst enthousiast aan de Brabantse boekenweekboeken bijgedragen heeft. Uitgever Johan van de Berg uit Almere heeft ook van de twaalfde uitgave een gebonden boek gemaakt dat toepasselijke verluchting kreeg van vaste illustrator Iris Bongers.
We nodigen u van harte uit op zondagmiddag 4 maart a.s. in Sociaal Cultureel Centrum De Hoeve in Lith voor een gevarieerde presentatie van het boek 2018 met bijdragen van prof. drs. Jos Swanenberg over de Brabantse taal en een optreden van Brabantse troubadour Rensz Gorisse uit Oosterhout. Natuurlijk zullen ook een aantal auteurs benevens de winnaar hun verhaal ten gehore brengen. Aanvang 14.00 u. Toegang gratis.
Traditiegetrouw zal Iris Bongers ook dit jaar op 10 maart a.s. tussen 10.30 en 15.00 uur weer aanwezig zijn bij Boekhandel Derijks in Oss. Daar start op die dag de landelijke Boekenweek en dus ook de verkoop van het Brabantse Boekenweekboek. Iris zal dan bij aankoop van het Brabantse Boekenweekboek 2018 “Netuur in alle tinte”, dit boek signeren middels een prachtige tekening (handtekening).Bovendien krijgt u bij aankoop van dit Brabantse boek het Boekenweekgeschenk 2018 van Griet Op de Beeck gratis erbij.Voor de jeugd zal de sneltekenaar Iris op verzoek tekeningen maken van beesten uit de natuur (het thema 2018).

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29135