Datum plaatsing: 25 februari 2018

Wil Boessen: 'Spelersgroep is super gemotiveerd om te presteren'


Wil Boessen: 'Spelersgroep is super gemotiveerd om te presteren'


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Wil Boessen staat sinds dit seizoen als trainer/coach voor de groep bij FC Den Bosch. De Bossche ploeg speelt dit seizoen aantrekkelijk en herkenbaar voetbal met veel jongens uit de eigen jeugdopleiding en regio. Wij spreken met een openhartige, gedreven, maar vooral ook realistische hoofdcoach. Wil Boessen voelt zich thuis in het Bossche en geniet van zijn werk bij FC Den Bosch.

Verbonden met voetbal
“Ik ben geboren in Broeksittard, onder de vleugels van Stadion De Baandert, de thuishaven van Fortuna Sittard”.
Aan het woord is Wil Boessen, een man die van jongs af aan is verbonden met voetbal. Op zesjarige leeftijd begon Boessen bij Almania, de plaatselijke amateurclub. Als tienjarige belandde hij bij de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Daar doorliep hij alle elftallen en haalde op jonge leeftijd het eerste elftal.
Wil vertelt: “Als speler heb ik al het moois kunnen ervaren dat je als voetballer kunt beleven. Ik heb de topjaren van Fortuna Sittard mogen meemaken. We speelden onder meer Europees voetbal”. Daarnaast had de Bossche oefenmeester de eer om voor Jong Oranje, het Olympisch elftal en Nederland onder 23 uit te komen, onder leiding van toptrainers zoals Dick Advocaat, Rinus Michels en Leo Beenhakker. Naast Fortuna Sittard heeft Wil Boessen ook gespeeld bij SVV/Dordrecht, De Graafschap en bij Helmond Sport. Bij deze club sloot hij zijn carrière af.

Opschudtrainer
Volleerd trainer werd Wil Boessen bij Fortuna Sittard. Daar begon hij als trainer van de C- en B-jeugd, om vervolgens nog een korte periode te werken bij het tweede elftal. Na zijn periode bij Fortuna Sittard werkte hij tien jaar bij VVV-Venlo, waarvan negen jaar als assistent.
Na het ontslag van Jan van Dijk in december 2010, werd Wil hoofdtrainer. Daarna kwam Fortuna Sittard weer in beeld. Maar nu ging Wil aan de slag als hoofdtrainer. “Het is mijn levenslijn wat voetbal betreft. Ik presteerde goed, we haalden twee keer de play-offs. Dat lukte ook bij FC Oss in het seizoen 2014-2015”.
Zo ontstond het ‘handelsmerk Wil’. Bij elke club boekte hij succes en vooruitgang. “Ik ben er inderdaad best vaak in geslaagd om de boel bij een club op te schudden en het doel te bereiken”, lacht hij.

Familie en gezin
Wil Boessen is een realist pur sang. Met de beide beentjes op de grond kijkt hij naar het leven. Succes in het voetbal is belangrijk, maar het gaat hem vooral om de gezondheid van de dierbare mensen om hem heen. “Uiteindelijk draait het leven om gezondheid, geluk en genieten. Wil is langs de lijn aanwezig. Maar daarom is hij nog geen ‘schreeuwende’ trainer. Hij zegt hierover: “Ik zal altijd, bij voor- en tegenspoed, normaal blijven doen. Ik loop ook niet naast mijn schoenen en ga meestal niet voorop in de polonaise. Ik laat graag anderen genieten. Op zo’n moment trek ik mij terug. Ik weet dat er momenten loeren waarbij het in een keer afgelopen kan zijn met eventueel succes. Dat blijft ook voetbal”.

Club met potentie
“Het bevalt mij tot op dit moment heel goed in Den Bosch. Ik vond FC Den Bosch altijd een mooie club met potentie. Het is een club met uitstraling en een roemrucht verleden op het gebied van talentopleiding. Spelers als Hans Gillhaus, Arnold Scholten en Ruud van Nistelrooy zijn hier mooie voorbeelden van. De sfeer is gemoedelijk en gezellig, mensen zijn recht voor hun raap. Daar voel ik me bij thuis. Ik ben een man zonder omhaal en probeer altijd eerlijk mijn mening te geven”.

Jonge talenten en ervaren as
De kwaliteit van het team zit volgens Wil Boessen in de binding die de jonge talenten met elkaar hebben. “Een hoop jongens heeft al samengespeeld in de jeugdopleiding van de club, dat zie ik terug op het veld. De kwaliteit van deze selectie komt ook terug in de ervaring in de as. We hebben dit seizoen goed ingekocht. Verder hebben we veel creativiteit binnengehaald. Het is elke dag een plezier om met de jongens te werken”, zegt Wil vol overtuiging. Hij vervolgt: “Ze gaan ervoor, ze zijn supergemotiveerd om te presteren. Die motivatie vind ik het meest in het oog springende kenmerk van het FC Den Bosch van dit moment.”

Foto Henk van EschUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12330