Datum plaatsing: 25 februari 2018

Clubgebouw MHC Heesch flink onder handen genomen


Clubgebouw MHC Heesch flink onder handen genomen


Heesch (Bernheze): Op de accommodatie van MHCH wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een compleet gerestyled clubgebouw. De pas 21-jarige vice-voorzitter Roeland Elema, die vanuit het bestuur het verbouwingsproject op zich nam, kreeg de eer om ons te woord te staan. “Het wordt er een stuk gezelliger op. Ik ben trots wat we, met alle vrijwilligers, voor elkaar hebben gekregen.”

door Mark van der Donk

De winterstop van het hockeyseizoen werd door de Mixed Hockey Club Heesch aangegrepen om de verouderde kantine eens grondig onder handen te nemen. “We willen een modernere, maar vooral ook een gezelligere uitstraling aan de kantine geven”, vertelt Elema, die zelf in Heren 1 speelt en in het dagelijks leven bouwkunde studeert. Om die reden werd hij door het bestuur naar voren geschoven voor deze klus. “Ik ben nu ongeveer een jaar bestuurslid, met vooral projectmatige bezigheden. Ze wilden verjongen en ik vond het leuk om op deze manier de club te helpen.”

Blikvanger
MHCH besloot, onder leiding van misschien wel de jongste vice-voorzitter van Nederland, de oude bar af te breken en een nieuwe te plaatsen. “Het was nog de eerste bar, die wel ooit geverfd is in andere kleuren, maar in al die tientallen jaren nooit vervangen was”, weet Elema te vertellen. “De nieuwe is gemaakt van steigerhout, met een antraciet grijs blad erop. Bij de grond komen nog steigerpijpen voor je voeten. Door deze materialen krijgt de bar een ruige, maar warme uitstraling. Erboven gaan we een licht truss hangen, met spots eraan.”

Welkom voelen
De bar is waarschijnlijk de grootste blikvanger, maar ook de rest van de ruimte werd de afgelopen weken aangepakt. De tegelvloer bijvoorbeeld - die in de kantine ligt, maar ook doorloopt naar de hoofdingang en toiletten - is vervangen voor een gietbetonvloer. “Daar zitten twee kleuren in vermengd, zodat de vloer een warmere uitstraling krijgt”, aldus Elema, die de hoofdingang eveneens liet aanpakken. “Het was niet prettig om binnen te komen. Eerst stond de ingang helemaal vol met links en rechts keeperskluizen. Het leek wel een veredeld materiaalhok waar je naar binnen liep. Maar die zijn nu weg om extra ruimte te creëren. Er komt ook nieuwe verlichting, met een glazen wand, en er ligt een grote droogloopmat. Mensen moeten zich welkom voelen om naar binnen te komen.”
Saamhorigheid
Het bestuur hoopt dankzij de verbouwing nog meer leven in de kantine te brengen. “Het moet een plek zijn waarin onze leden graag na de wedstrijden voor de gezelligheid, saamhorigheid en het clubgevoel blijven zitten. Vorige week is het blad op de nieuwe bar geplaatst en is ons vaste biermerk langs geweest voor de installaties. Eind februari of misschien begin maart willen we klaar zijn met het project. Persoonlijk ben ik al erg trots op wat we voor elkaar gekregen hebben. Zeker met alle vrijwilligers die zich inzetten voor de club.”




Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28125