Datum plaatsing: 27 februari 2018

Keuzes rond het levenseindeHeesch (Bernheze): Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch organiseert op maandag 5 maart om 19.30 uur een lezing over keuzes rond het levenseinde in CC De Pas aan De Misse 4 in Heesch. De toegang is gratis.

Voor dit onderwerp is als spreker Hans van Amstel Ė Jonker van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) uitgenodigd.
Hij vertelt over de onstuimige geschiedenis van het ontstaan van euthanasiewetgeving in Nederland. Daarna komt de huidige praktijk rond deze wet aan de orde, de knelpunten (euthanasie in de psychiatrie, bij dementie en bij voltooid leven) en welke andere mogelijkheden er zijn om regie te houden over het eigen levenseinde. Zo komen onderwerpen als palliatieve sedatie, de Levenseindekliniek, euthanasie bij dementie, het opstellen van wilsverklaringen en sterven in eigen regie aan de orde.

De lezing is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wat wel en niet kan bij een zelfgekozen levenseinde. Na de pauze is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u meer informatie bel dan: 06 40 26 97 65 of 06 21 59 94 25Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27463