Datum plaatsing: 25 februari 2018

Binckhorst verhuurt Heijmans-ONE woningen aan vrijwilligers


Binckhorst verhuurt Heijmans-ONE woningen aan vrijwilligers


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Vanaf april verhuurt zorgorganisatie Cello drie woningen op het bosrijke terrein Binckhorst in Rosmalen. Doel is om een duurzame verbinding te creëren tussen mensen met en zonder een beperking. Cello zoekt huurders die mensen met een beperking een warm hart toedragen en met de andere Binckhorstbewoners activiteiten willen ondernemen. Als tegenprestatie kunnen zij voor een scherpe prijs wonen op een bijzondere locatie.

Op Binckhorst wonen en werken mensen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking. De locatie maakt deel uit van de Hooge Heide: een prachtig natuurgebied met heide, vennen, zandverstuivingen en bos. Frank van Beers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cello: ‘De komende jaren zal Binckhorst zich ontwikkelen tot een groene, levendige buurt waar ieders talent gezien en benut wordt. Waar het groen, gastvrij en gezellig is.’
Door de afstand tot andere delen van Rosmalen of Nuland is er voor de huidige bewoners van Binckhorst weinig direct contact met andere mensen. Cello draait die situatie om door ‘de maatschappij’ naar Binckhorst te halen. ‘Dat past naadloos bij onze visie’, aldus Frank van Beers. ‘We willen dat mensen met en zonder beperking zoveel mogelijk met en naast elkaar samenleven.’
Op Binckhorst komen drie innovatieve Heijmans ONE woningen. Deze duurzame, prefabwoningen voor eenpersoonshuishoudens zijn geheel opgetrokken uit hout en glas. Ze hebben twee etages en een woonoppervlak van 39m2 (begane grond). De Binckhorst-kavels zijn groot en bieden aan voor- en achterzijde een magnifieke blik op het omringende groen.
Wilt u meer weten over Binckhorst en over de huurwoningen? Kijk dan op www.samenlevenindebuurt.nl Voor meer informatie kunt u mailen naar info@samenlevenindebuurt.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25842