Datum plaatsing: 26 februari 2018

Gratis showcase-festival Plug & Play in Groene Engel


Gratis showcase-festival Plug & Play in Groene Engel


Oss (Oss): Zaterdag 3 maart vindt showcase-festival Plug & Play plaats in de Groene Engel. Het is een nieuwe showcase-avond voor aanstormende bands, dj's en songwriters uit de regio.
Drie acts krijgen de kans om zich in de kijker te spelen. De jonge indieband Foxlane, dreampop-act Instant Matter en Depeche Faux, een Depeche Mode tributeband zullen optreden. De avond begint om 20.30 uur.

Foxlane
Foxlane is een nieuwe indiepopband uit de regio en de single 'Birmingham' wordt al flink opgemerkt op het wereldwijde web. Op YouTube al meer dan 36.000 views in een paar maanden is niet niks! De sound doet soms denken aan bands als Foals en The Growlers: genuanceerd op de plaat, live explosief. Hazey Spacey gitaren en een bonk energie van frontman Guus. De ambitie is groot: internationale naamsbekendheid binnen de indiescene.

Instant Matter
Zangeres Lonneke Dort speelde al eens in het theater van Groene Engel, maar nu komt ze terug met haar spannende band Instant Matter. De viermans-formatie brengt sfeervolle muziek met een donker randje in de trant van bands als Daughter en London Grammar. De eerste tracks zijn al te beluisteren op Spotify en onlangs namen ze een bijzondere cover op: de Joy Division-klassieker 'Love Will Tear Us Apart'.

Depeche Faux
Om de avond in stijl af te sluiten komen enkele Osse rasmuzikanten met hun nieuwe Depeche Mode tribute-band naar de Groene Engel. Frank, Bart, Hugo (alledrie bekend van The Gathering), Marjolein (Zamora) en Patrick (Magnus Machina) spelen klasse nummers zoals People are People, Personal Jesus, Enjoy The Silence en Just Can't Get met verve. Een Depeche Mode-tribute is erg zeldzaam omdat er hoge eisen aan de muzikanten word gesteld wat betreft techniek, timing en vaardigheid, want dit genre tolereert weinig tot geen muzikale foutjes. Hun eerste shows (o.a. Zwarte Cross) waren een succes, dus voetjes van de vloer vanavond!

Meer informatie en tickets via www.groene-engel.nl of bel 0412-405504. Voor tickets kunt u ook terecht bij de CD-Kiosk in de Schakel in Oss.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12772