Datum plaatsing: 06 maart 2018

Bibliotheek Oss houdt op dinsdag 13 maart verkiezingsdebat Klare TaalOss (Oss): Over een paar weken zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom zijn er overal in het land de-batten. Bibliotheek Oss organiseert een verkiezingsdebat op dinsdag 13 maart om 20.00 uur. Het is een bijzonder debat, want het is in Klare Taal. Dat betekent dat de deelnemers in makkelijke woorden en korte zinnen vertellen wat zij van sommige onderwerpen vinden. Iedereen is van harte welkom bij dit debat in Klare Taal.

Waarom een debat in Klare Taal?
Het is vaak moeilijk om precies te begrijpen wat partijen precies bedoelen. Of om te begrijpen wat een partij van een onderwerp vindt. Dat is jammer, want zo weet je niet zeker op welke partij je moet stemmen. Daarom kiest Bibliotheek Oss voor een debat in Klare Taal. Een debat in Klare Taal is makkelijker te volgen. Ook voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Wie doen er mee?
Deniz Ozkanlı is van de Stichting Lezen en Schrijven. Hij is de eerste spreker van de avond. Het debat gaat over verschillende onderwerpen. Theo van Duren is journalist. Hij schrijft vaak stukjes in de krant om te zorgen dat mensen gaan praten met elkaar. Dat doet hij op een leuke manier. Op deze avond vertelt hij steeds waar de onderwerpen over gaan. De debatleider is Chris Per-reijn. Hij was heel lang communicatie adviseur bij gemeente Oss.

Wie wint de prijs voor Klare Taal?
Welke lijsttrekker praat het best in Klare Taal? We hebben een Klare Taal jury en natuurlijk mag het publiek meebeslissen wie de prijs gewonnen heeft!

Het verkiezingsdebat is gratis. Iedereen is van harte welkom.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14420