Datum plaatsing: 26 februari 2018

‘Ted Zat’ schenkt opbrengst aan jonge mantelzorgers


‘Ted Zat’ schenkt opbrengst aan jonge mantelzorgers


Gestel (Sint-Michielsgestel): Op zaterdagavond 10 februari jl. organiseerde carnavalsvereniging ‘Ted Zat’ een avond met allerlei leuke spellen zoals carnavalesk sjoelen, blik gooien en sponzen gooien met scheerschuim. Vooral voor de laatste activiteit was, zij het tegen betaling, veel belang-stelling en werd er veel plezier beleefd. Ook was er een wensput waar je voor een klein be-drag een wens kon doen. Wat drie jaar geleden begon met een Beierse avond is nu uitge-groeid tot een gezellige spelletjesavond waaraan een goed doel is verbonden.
De hele opbrengst, een bedrag van € 373.- was dit jaar voor Bint, speciaal voor de jonge mantelzorgers.

Ook een mooi beeldje van een mantelzorger, gemaakt door Anja Jansen, werd door Mario van de Ven en Pauline van Pinxten van Ted Zat overhandigd aan medewerkers van Bint.
Bint is Ted Zat zeer erkentelijk voor dit mooie gebaar!
Jonge mantelzorgers zijn jongeren tussen de 7 en 25 jaar die opgroeien in een situatie waar zorgen zijn, bijvoorbeeld. omdat vader of moeder chronisch ziek is of omdat een broer of zus een ziekte of beperking heeft.
Juist voor deze groep zet Bint zich in omdat in deze situaties kinderen zich zorgen maken, zorg moeten geven en daarbij soms zelf zorg te kort komen. Ze kunnen dus niet of minder genieten van een onbezorgde jeugd. Deze kinderen hebben op latere leeftijd meer kans om psychisch in de knel te komen.
Bint wil graag in contact komen met deze jongeren om hen te horen en te zien en hen daarmee te erkennen als jonge mantelzorger.
We organiseren samen met de jongeren avonden om hen even de zorgen te laten vergeten of in contact met anderen hun verhaal te laten doen.

Mocht u na het lezen van dit artikel iemand in uw eigen gezin of omgeving (her)kennen die jonge mantelzorger is dan kunt u contact opnemen met Lenie Schoones van Bint voor wel-zijn & ondersteuning: l.schoones@bintwelzijn of bel naar Bint: 073-551 5432.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12666