Datum plaatsing: 26 februari 2018

Zondag 4 maart KNMV ONK Motorcross in Boekel


Zondag 4 maart KNMV ONK Motorcross in Boekel


Boekel (Boekel): In navolging op de openingswedstrijd in Gemert van zondag 25 februari is het op zondag 4 maart de beurt aan MC Boekel om de ONK rijders van de KNMV te verwelkomen op circuit Bezuidenhout.
De klassen 85cc Grote Wielen, 125cc tweetakten, de 250 cc en de 500 cc zullen in Boekel de tweede kwalificatiewedstrijd rijden om deelname af te dwingen voor de eerste DMOMX die op 11 maart verreden wordt in Markelo. De GP rijders zijn automatisch verzekerd van deelname aan deze cyclus van 4 wedstrijden. De overige startplaatsen moeten afgedwongen worden middels de kwalificatiewedstrijden. Veel aanstormend talent zal er alles aan doen om zich te bewijzen in deze voorwedstrijden zodat zij verzekerd zijn van een startplaats in Markelo.
in de 85cc Grote Wielen gaat de aandacht vooral uit naar Stan van Zoggel uit Beek en Donk en Kyle van Zutphen uit Lies-hout. Zij zijn beide lid van MC Boekel en kennen het circuit als geen ander. Zij komen beide in aanmerking voor een podi-umplaats.
In de 125 cc tweetakt klasse zijn alle ogen gericht op clublid Loeka Thonies uit Boekel. Hij zal zeker voor het podium gaan en dan liefst de hoogste trede. Hij is ook zeker kandidaat om aan het einde van het seizoen het kampioenschap op te eisen. Veel tegenstand zal hij zeker krijgen van regerend kampioen Raivo Dankers uit Heesch (foto).
In de 250 cc mogen we een goed resultaat verwachten van Kay Ebben uit Wilbertoord die ook heel goed de weg weet op circuit Bezuidenhout.
In de 500 cc koningsklasse kunnen we het betere crosswerk verwachten van Davey Janssen uit Handel en Lars van Berkel uit Veghel. Beide coureurs hebben een iets minder seizoen 2017 achter de rug en zullen er op gebrand zijn om in 2018 goed uit de startblokken te komen.
De wedstrijden beginnen op zondag 4 maart rond de klok van 12 uur.
Tot ziens op circuit Bezuidenhout in Boekel.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13817