Datum plaatsing: 11 maart 2018

Kwetsbare Leon van der Zanden in cabaretvoorstelling 'Kameleon'


Kwetsbare Leon van der Zanden in cabaretvoorstelling 'Kameleon'


Berlicum (Sint-Michielsgestel): In de voorstelling 'Kameleon' doet cabaretier en publiekslieveling Leon van der Zanden (Helmond 1977) waar hij uniek in is. Kameleon gaat over Dirk, een rijke man die euthanasie laat verrichten en Leon vraagt om op te treden op zijn uitvaart. Leon besluit er op in te gaan en schrijft samen met Dirk in 3 maanden tijd een afscheidsbrief die hij op de plechtigheid zal voordragen. Alle thema's die daarbij aangeraakt worden, bespreekt Leon met het publiek. Daarmee komt zijn focus definitief op zijn bezoekers en op de avond zelf te liggen. "Het is de dansvloer op en gek durven doen. Alles om je heen binnen laten komen, zelfs de meest pijnlijke dingen. Dan wordt het magisch. Woorden komen vanzelf, interacties worden oprecht hilarisch en de voorstelling wordt totaal onberekenbaar." Kameleon lijkt van toevalligheden aan elkaar te hangen maar elk moment blijkt onderdeel van een groots plan.

Leon van der Zanden wordt op 25 oktober 1977 geboren in Helmond (Brabant). Vanaf 1998 treedt hij op als cabaretier en stand-up comedian en maakt 9 solovoorstellingen. Op televisiegebied laat Leon zich zien in diverse programma's en is hij gast bij comedyclub Katendrecht (VARA 2016). Daarnaast wijde het programma Grimassen (NTR) een aflevering aan hem, waarin hij terug gaat naar zijn roots op Mauritius. Leon is meerdere malen te zien bij BNN, Comedy Central en RTL 4. Voor Omroep Brabant maakte en presenteerde hij, samen met Merlijn Passier, tot 2008 het programma Olifantendoders, waarin op een respectvolle en ludieke wijze alle maatschappelijke taboes in beeld werden gebracht en ontdaan werden van hun lading. Tevens heeft Leon zich ontwikkeld als columnist, geeft comedy- en presentatieworkshops, leidde 4 jaar de Comedy Academy in Eindhoven en ontwikkelde zijn eigen talkshow 'Het Blauwe Uur'.

Op vrijdag 16 maart speelt Leon van der Zanden zijn voorstelling Kameleon in Den Durpsherd, aanvang 20.15u. Kaartjes bestelt u Š 17,50 euro via www.durpsherd.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.10960