Datum plaatsing: 06 maart 2018

Mega TrekkerTrek Spektakel Loosbroek pakt uit


Mega TrekkerTrek Spektakel Loosbroek pakt uit


Loosbroek (Bernheze): De Organisatie van het Mega Trekkertrek Spektakel pakt ook dit jaar weer groots uit. Al jaren organiseren zij niet alleen een Trekkertrek Spektakel maar ook een feestavond. Tevens hebben ze dit jaar weer 4 banen waar tractoren hun paardenkrachten laten zien met hun brullende motoren en zwarte rook-pluimen, waar volop spectaculaire acties zullen plaatsvinden. Landbouwtractoren en truckpulling zullen ten tonele verschijnen. Dit grootste spektakel, met op vrijdagavond 9 maart een groots feest met de 90`s on Tour en de Allstars en op zondag 11 maart het jaarlijkse Mega Trekkertrek Spektakel mag u beslist niet missen!

Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot spektakel. Niet alleen qua bezoekers, maar ook zeker qua deelnemers.

De tractoren trekken een sleepwagen vooruit over een gebrondeerde zandbaan van 100 meter lang, die speciaal is aangelegd. Op de sleepwagen staat een teller die de meters aangeeft die de tractor of vrachtwagen trekt. Voor iedere klasse wordt het gewicht op de sleepwagen aangepast. Het blijft mooi om te zien hoe de tractoren, met al hun power, de sleepwagens naar de 100 meter vlag proberen te trekken.
Het is een sportieve wedstrijd tussen de deelnemers, maar tegelijkertijd levert het een spectaculair geheel op voor de bezoekers. Ook de loonwerkklasse is een mooie strijd. De Brabantse gezelligheid loopt als een rode draad door het hele evenement heen, er lopen klompen en naaldhakken door de modder en iedereen is enthousiast over het evenement.

De oorsprong van het evenement ligt natuurlijk bij de landbouwvoertuigen. Die bin-den met elkaar de strijd aan in verschillende categorieŽn: de algemene klasse, hier-in maken we onderscheid tussen de 3,5 ton, 5 ton, 6 ton, 7,5 ton en 11 ton. Het ma-terieel wat hier wordt ingezet zijn nog dagelijks in gebruik bij de agrariŽrs:
door de weeks in ít veld en op 11 maart a.s. aan de start van Trekkertrek.
Ook hebben we een sportklasse, hierin zitten de opgevoerde tractoren, waar het showelement dik bovenop ligt. Deze klasse kenmerkt zich door uitstraling en kracht, daar zijn ze voor gebouwd. Hier kennen we de categorieŽn: 2,5 ton, 3,5 ton, 4,5 ton, 5,5 ton en 6 tonĒ ..

De Mega TrekkerTrek Spektakel is een evenement wat bij uitstek geschikt is voor het hele gezin. Het natje en droogje is ook dit jaar weer goed georganiseerd. Op het ter-rein aan de Nistelrodesedijk staat een grote tent en er staan luchtkussens voor de kinderen. Iedereen die wil, wordt gratis geschminkt en er liggen kleurplaten voor de creatieve kinderen. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 9 Maart en op zondag 11 maart. Vanaf 10.00 uur verschijnen de tractoren aan de start. De entreeprijs vanaf 12 jaar is Ä 7,50 en u kunt uw auto gratis parkeren.

Kortom het is ťťn groot spektakel waarbij het draait om de Full Pull
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29105